Belföld

Murányi András kerül a Népszabadság élére

muranyi-andras(960x640).jpg (Array)
muranyi-andras(960x640).jpg (Array)

Az előző főszerkesztő egy kerékpáros halálra gázolása után mondott le, végre megvan a stabil utódja, aki már éveket lehúzott a Népszabadságnál.

Új főszerkesztőt kap a Népszabadság: augusztus 3-tól Murányi András főszerkeszti a lapot – közölte a tulajdonos Mediaworks hétfőn. Meglepő célokat kell majd teljesítenie: a lap (és a Nol.hu portál) “piaci súlyának és befolyásának növelése, valamint a hatékony és nyereséges működés biztosítása”.

Murányi előéletéről megemlítik, hogy 14 éven át volt a lap munkatársa sportújságíróként, szerkesztőként, közéleti publicistaként. Riportokat, publicisztikákat, tv-kritikákat és portrékat írt még a Hócipőbe, az Élet és Irodalomba, a 168 Órába, a Magyar Narancsba és a Hamu és Gyémántba is.

 

2011-től a médiacég másik fő termékénél, a Nemzeti Sportnál dolgozott általános főszerkesztő-helyettesként. Itt már zömmel a lap menedzselésével és megújításával foglalkozott. Mostani kinevezésekor a következőket szólta szájával: „Húszéves pályafutásom csaknem kétharmada a Népszabadság műhelyében telt. Az újság hagyományainak ápolása kötelesség, a minőség fejlesztése pedig kihívás. Hiszek a minőségi tartalomban és a nyomtatott sajtóban: a Népszabadság változatlanul mértékadó, igazodási pontot jelentő lap lesz.”

Elődje, Murányi Marcell egy közúti baleset után (egy szabályosan haladó kerékpárost gázolt el, majd állítólag hajtott el a helyszínről) mondott le május közepén a lap főszerkesztéséről. Murányi Marcell később a sajtóból értesült róla, hogy az elgázolt biciklis elhunyt, ezután döntött a lemondás mellett. A helyére ideiglenesen Nagy N. Péter került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik