Kultúra

Túl sokat nézték a brit mesét, akcentusa lett az amerikai gyerekeknek

A Peppa Pig, vagyis Peppa malac című brit gyerekműsor nem először okoz problémát a szülők körében. Legutóbb akkor írtunk róla, amikor Ausztráliában többször is levették a műsorról az egyik epizódot. Ebben, az arachnofóbiával küzdő gyerekeknek segíteni próbáló epizódban egy pókkal játszott a főszereplő, mellyel azt akarták üzzeni a készítők, hogy nem kell félni a póktól, hiszen az jobban tart tőlünk. Ausztráliában azonban a sokszor halálos méreggel rendelkező pókfajokkal pont nem érdemes jóban lenni, így a részt levették végül a műsorról.

Most teljesen más probléma miatt aggódnak az amerikai szülők Peppa malacot illetően. Többen ugyanis azt vették észre gyerekeiken, hogy azok brit akcentussal kezdtek el beszélni, miután túl sok részt láttak a meséből, ráadásul sokszor röfögnek is mondandójuk mellett, mint a főszereplő malac.

A „Peppa hatásról” először a Romper nevű szülői oldalon számolak be, majd a Twitteren is egyre több szülő osztotta meg hasonló problémáját.

A Peppa malacot olyan gyerekek nézik, akik olyan fejlődési szakaszban vannak épp, amely kritikus lehet a nyelvtanulás szempontjából, így a mesehős angol akcentusának gyakori hallgatása elegendő ahhoz, hogy befolyásolja a beszédüket.

(The Sun)

Kiemelt kép: Youtube / Peppa Pig Surprise

Ajánlott videó

Olvasói sztorik