Élet-Stílus

A pókbarát Peppa malac kihúzta a gyufát az ausztráloknál

A mesebeli malac megismerkedik egy mosolygós pókocskával. Csakhogy az ausztrál pókocskák ölhetnek is.

Másodszor szedték le a műsorról Peppa malac, alias Peppa Pig egyik epizódját Ausztráliában, amiben egy Mr. Skinny Legsnek nevezett pókkal játszadozik a főszereplő sertés. Ugyanis a déli országban nem annyira lehet viccelődni egy pókkal, mivel sok a mérges egyed – írja a Guardian.

A 2004-ben adásba ment, magyarul Pók uram címmel futott epizód pont az arachnofóbiával küzdő gyerekeknek hivatott segíteni, hogy nem kell félni a póktól, nem bánt az, sőt inkább fél a hatalmas embertől. Ausztráliában a sokszor halálos méreggel rendelkező pókfajokkal azonban nem tanácsos barátkozni, így Peppa malac ezen jótanácsát nem feltétlen kell a helyi gyerekeknek megfogadni.

Az ausztrál ABC már 2012-ben lekapta műsorról az epizódot, ami nem csoda a számok tükrében. Csak a vöröshátú pókok évi 2000 embert marnak meg, 2000-13 között pedig 12 600 ember került kórházba pókcsípés miatt. Mindenesetre hiába az elővigyázatosság, egy másik helyi kölyökcsatorna ismét leadta azt.

Érdekesség, hogy egy sydney-i anyuka panaszt emelt a Nick Jr. csatornánál az epizód miatt, de azzal utasították el, hogy a pók “nem tűnik valódinak”, és az adott rész eleve arról szól, hogy tiszteljük az állatokat. Később aztána csatorna mégis úgy döntött, leveszi adásból az ötperces epizódot.

Érdekesség, hogy egyszer már betámadták Peppa malacot Ausztráliában: Piers Akerman konzervatív megmondóember közölte, hogy mennyire elvakultan feministának tartja a sorozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik