Közélet

Visszavonult Orbán Viktor egyik főtanácsadója

Év végével visszavonult Megyesy Jenő, Orbán Viktor külpolitikai főtanácsadója. Erről Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója számolt be a Facebookon.

Ezzel a miniszterelnök három külpolitikai tanácsadójából (Gottfried Péter, Czukor József és Megyesy) már csak egy maradt, miután Czukor József ősszel az Információs Hivatal főigazgatója lett.

Megyesy 1956-ban, a forradalmat követően vándorolt ki az Egyesült Államokba, ahol politológusi és jogi diplomát szerzett. Beállt az USA hadseregébe és többek között Vietnamban is harcolt.

1973 és 1975 között a Coloradói Főügyészség helyettes főügyészeként, 1975-től 1978-ig az USA Környezetvédelmi Hivatala helyettes tanácsosaként, 1978-tól 2010-ig ügyvédként dolgozott.

A jó republikánus kapcsolatokkal rendelkező Megyesy 2014-től volt Orbán Viktor észak-amerikai kapcsolatokkal foglalkozó főtanácsadója, 2018. májusában találkozott John Boltonnal, Donald Trump nemzetbiztonsági tanácsadójával is.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete (j) a budapesti amerikai nagykövetség előtt 2018. december 6-án. Középen Megyesy Jenő miniszterelnöki megbízott. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik