Élet-Stílus

Kórházba került egy másfél éves kisfiú, mert a nagyanyja gyümölcspépnek hitte a kézfertőtlenítőt

Véletlenül kézfertőtlenítőt itatott gyümölcspép helyett a másfél éves unokájával egy kanadai nagymama. A gyerek anyja szerint a fertőtlenítő megtévesztő csomagolása okozta a bajt.

A Facebookon figyelmezteti szülőtársait Nikki Teixeira, a kanadai Manitobában élő anya, hogy ha kicsi gyerekeik vannak, ne vegyenek a Trolls World Tour márkájú, tasakos kézfertőtlenítőből – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Teixeira szerint a fertőtlenítő csomagolása a megtévesztésig hasonlít a gyerekek által nagyon kedvelt gyümölcspépekre. Ő a hétéves mostohalányának vett belőle néhány tasakkal, de a másfél éves kisfia, Logan került kórházba miatta.

***To all parents/guardians of babies and small children***

Please DO NOT buy these cute hand sanitizer pouches from…

Posted by Nikki Teixeira on Tuesday, 25 August 2020

Loganra a nagyanyja vigyázott, aki azt hitte, hogy a fertőtlenítő gyümölcspép, ezért odaadta a kisfiúnak, aki egy jó nagyot kortyolt belőle, mire észrevette, hogy nem jó az íze. A gyerek azonnal elvörösödött, és köhögni kezdett. Nem sokkal később kábává vált, és el is aludt. A nagyanyja hívta a mentőket, akik kórházba szállították a kicsit.

Logannak szerencsére nem lett semmi baja, csak megfigyelésre tartották bent a kórházban. Augusztus 25-i posztjában az anya azt írja, a sürgősségi orvosa egyetértett vele abban, hogy a csomagolás nagyon megtévesztő, ezért elkérte tőle a kézfertőtlenítőt, hogy lefotózza, és figyelmeztetést írjon a szülőknek.

A fertőtlenítőt gyártó cég azt közölte, hogy a hasonló esetek elkerülésének érdekében nem használják többé a tasakos csomagolást, helyette műanyag palackban forgalmazzák a terméket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik