Élet-Stílus koronavírus

51 évig éltek együtt, hat perc különbséggel vitte el őket a koronavírus

A floridai nyugdíjas házaspárnak idén március előtt nem volt komolyabb egészségügyi problémája.

Stuart és Adrian Baker 51 éve éltek együtt. A floridai házaspár március közepéig békében, egészségben éldegélt Boynton Beach-i otthonában. Aztán napok alatt minden megváltozott.

Fiuk, Buddy Baker, az NFL (az Egyesült Államok legnagyobb amerikaifutball-szövetsége) ügynöke a CNN-nek mesélte el szülei tragikus halálának körülményeit.

Stuart 74, felesége 72 éves volt, a férfi asztmáján kívül semmilyen egészségügyi problémájuk nem volt. Március közepén mindketten betegségre panaszkodtak, elmentek orvoshoz, aki hazaküldte őket. Mivel tüneteik nem szűntek meg, néhány nap múlva bementek a kórházba, ahonnan szintén hazairányították a párt, arra kérve őket, hogy maradjanak otthon.

Úgy tűnt, hogy kezd javulni az állapotuk, de hirtelen ismét rosszabbul lettek, így megint bementek a kórházba. A férfinak láza volt, őt bent tartották, feleségét ismét hazaküldték. A nő a férje távolléte miatt mentálisan nagyon rosszul érezte magát, hiszen az elmúlt 50 évben nem volt jellemző, hogy külön töltenek napokat.

Stuart Baker állapota rohamosan romlani kezdett, a Covid-19 tesztje pozitív lett, és az orvosok közölték a fiával, hogy nem látnak esélyt a nyugdíjas férfi felépülésére. A feleségét is bevitték a kórházba, hogy készüljön egy teszt, 45 perc múlva a doktorok jelezték, hogy a nő oxigénszintje annyira alacsony, hogy ő sem fogja túlélni. A pár hospice-részlegbe került, levették őket a lélegeztető gépről, hat perc különbséggel haltak meg. Együtt voltak, mint az előző ötven évben mindig.

Buddy Baker a Twitteren videót tett közzé, amiben arra kér mindenkit, hogy szülei tragédiájából okulva vegyék komolyan ezt a járványt, mossanak kezet, tartsák a megfelelő távolságot, de leginkább maradjanak otthon. Azt mondja, ha videója nyomán akár csak egyetlen család elkerülheti azt, amin ők most keresztülmentek, már megérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik