Belföld

Európa legmagasabb tornya épülhet meg Budapesten

Vörös Szilárd / 24.hu
Vörös Szilárd / 24.hu

A Khaleej Times beszámolója szerint először nyilatkozott a Rákosrendezőre tervezett új városrész, a mini-Dubajnak nevezett beruházás részleteiről a befektető tulajdonosa, Mohamed Alabbar, szúrta ki a Telex. Az emirátusi üzletember a beszámoló szerint nemcsak Európa legmagasabb tornyáról, de egy tervezett bevásárlóközpontról és egy részben elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is szólt.

Alabbar – aki a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületének, a 828 méteres Burdzs Kalifa építtetője is volt – elmondása szerint a befektető Eagle Hills Properties izgatottan várja a Magyarország által kínált lehetőségeket, és szerinte a projekt túlmutat a puszta ingatlanbefektetésen.

A lap emlékeztet, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter múlt héten találkozott az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével, Táni bin Ahmed al-Zejudival, és „zászlóshajó projektnek” nevezte a fejlesztést.

A Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek közötti megállapodás értelmében a gazdasági együttműködés keretében ötmilliárd eurós óriásberuházással új városrész épülhet a Rákosrendező vasútállomás környékén. A dolog árnyoldala, hogy a beruházás miatt két tucat szolgálati lakást kiürítenek a környéken, az eddig itt lakó (többségében MÁV-alkalmazott) személyek 30 napot kaptak arra, hogy új lakóhelyet találjanak maguknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik