Belföld

A Momentum elbukta a pártelnök volt körzetét

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Először is szeretnék gratulálni Fazekas Csillának, aki ma elnyerte az I. kerületi szavazók többségének a bizalmat. Nagyon köszönöm minden budavárinak, aki ma elment szavazni, és élt állampolgári jogával. Köszönöm az összes ellenzéki pártnak a beletett munkát, és egy óriási ölelést szeretnék küldeni minden momentumos párttagnak, akik hatalmas munkát tettek bele ebbe a kampányba. Ez ma sajnos nem sikerült, de ahogy eddig is, ezután is itt leszek a budaváriaknak!

írja a Facebookon Korsós Borbála Erzsébet, a Momentum jelöltje a budavári körzetben. Itt azért kellett új választást tartani, mert a körzet korábbi képviselője, a Momentumban azóta pártelnökké választott, korábban alpolgármesterként is dolgozó Gelencsér Ferenc bejutott listán a parlamentbe. Az alpolgármesteri posztot korábbi kollégája, a most vereséget szenvedő Korsós vette át tőle.

A Fidesz jelöltje is posztolt, 50 százalék feletti győzelemről ír, és a hivatalos végeredmény szerint 52 százalékkal győzött.

Fazekas Csilla győzelmével a gyakorlatban az ellenzéki többséget is elveszthetik a kerületben, mert a Jobbik korábbi két képviselője általában a a Fidesszel szavaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik