Belföld

Egy fiatal lánynak adott interjút Orbán a Zeneakadémián

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Emberek, legyetek magabiztosak meg spontánok, és akkor a szerencse biztosan nem fog titeket elkerülni!

– írja Julietta Poli Instagramra feltöltött, Orbán Viktorral készített beszélgetéséhez. A Magyar Nemzet a felvételről szóló cikkében egyébként azt írta, „miközben több mint egy évtizede azt hallgatjuk, hogy amellett, hogy a magyar kormányfő elszigetelődött, a sajtószabadságot is két lábbal tiporja és soha nem ad interjút, most egy kislány leiskolázta a szakma krémjét: exkluzív interjút készített Orbán Viktorral”, illetve minden kormányközeli médium úgy tálalta a videót, mintha az azt példázná, hogy továbbra sem kell kételkedni abban, hogy sajtószabadság van Magyarországon.

A Zeneakadémián, egy koncertetet követő interjú során Orbán többek közt arról beszélt, hogy eredetileg nem miniszterelnök, hanem profi focista szeretett volna lenni, ám ehhez nem volt elég tehetséges.

Vezetni kell tudni. A vezetés nem egy önálló dolog, oda útvonalak vezetnek, a jogból is el lehet jutni, a gazdaságból is el lehet jutni, a teológiából, katonaságból is

– taglalta a miniszterelnök, aki hozzátette, hogy alapvetően az a kérdés, „megtanultad-e, hogy sok ember akaratát összefogd egy közös akarattá, ez a vezetés”. A sport mindig nagyon sokat segít Orbán szerint. A videóban szóba került az is, hogy a magyar egyetemekkel még nagyon sok teendő van, hogy „jóból nagyon jóvá” váljanak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Julietta Poli (@julietta_poli) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik