Belföld

Szél: Még az is titkos, hogy miért titkos a Budapest-Belgrád vasútvonal

Ezt a kört vitte a Kínai Kommunista Párt, de kedvenc politikusukat idézve, minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük. A bíróság szerint Szijjártó Péter jogszerűen titkosította 10 évre a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelszerződését, mert a miniszter nem tehetett mást, mert a kínai kommunistákkal egyeztetve nem kapott másra engedélyt, idézem: »Magyarország külpolitikai, külgazdasági érdekeit mérlegelve, a Kínai Népköztársaság Kormánya álláspontjának ismeretében – az adatigénylés teljesítésére a Minisztériumnak nincs lehetősége«. A bíróság álláspontja szerint “a 2020. évi XXIX. törvény 2. § (3) és (4) bekezdése alapján az alperes jogszerűen tagadta meg az adatok kiadását.

– írja Szél Bernadett a Facebookon. A független parlamenti képviselő azt is hozzáteszi, hogy továbbmennek a strasbourgi bíróságra.

Akkor megyünk tovább Strasbourgig, közben pedig muszájból bekopogtatunk az Alkotmánybírósághoz — ismétlem, muszájból, mert hogy Magyarországon a jogállam halott. Ez a per ugyanis arra is rámutat, hogy elegendő, ha kiemelt beruházásnak titulálnak bármit, és hoznak róla egy gumiszabályokkal teli törvényt, és máris csak egyetlen személy, a külügyminiszter döntésén múlik, hogy milyen információt tudhat meg a számlát fizető magyar ember. De szerencsére azért a Kínai Népköztársaság véleményét meghallgatták erről! Nincs mentség erre, de mondom: megyünk tovább. Ha harc, akkor harc, mert mi nem a kínai kommunistáknak hajbókolunk, és nem Mészárosnak adózunk. ❤️🤍💚✊🏻✊🏻✊🏻

 

És azért a szupertitkos dokumentumokkal kikövezett keleti nyitás kapcsán emlékezzünk meg arról is, mit is gondolt a 10 évre titkos szerződésekről és a magyar nép képviselőinek jogairól Orbán Viktor: »Tudnunk kell dolgokról. Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet 10 évre titkosítanak. Hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország fölemelkedését, vagy éppen meggyengülését. Ez a mi életünk, ez nem a kormány biznisze. Ez a mi életünk, kedves barátaim. És aki elveszi tőlünk és a választott képviselőktől a valóság megismerésének a jogát, 48 órával az aláírás előtt jelenti be, hogy egyáltalán valami készülődik, az valójában puccsot hajt végre a magyar alkotmányos rend, a magyar népképviselők és az egész magyar néppel szemben.« Pontosan: ez a mi életünk, nem a kormány biznisze!

Szél Bernadett a 444.hu szerint arról is írt közleményben, hogy

A bíróság ma megküldött ítélete szerint nemcsak a Budapest–Belgrád vasútvonalról szóló hitelszerződés 10 éves titkosításával nincs probléma, de még azt is eltitkolhatja a kormány, hogy milyen külgazdasági érdekeket sért a szerződés kiadása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik