Belföld

Kerpel-Fronius felajánlotta, hogy megbékíti Puzsért Karácsonnyal

Kerpel-Fronius Gábor felajánlotta Puzsér Róbertnek és Karácsony Gergelynek, hogy megpróbálja elérni, hogy egyetlen jelölt induljon el Budapesten Tarlós Istvánnal szemben – mondta a Momentum főpolgármester-jelöltje a 24.hu-nak.

Puzsér egyébként a kampányban végig sokkal civilizáltabb hangnemben beszélt Kerpel-Froniusról, mint Kálmán Olgáról, vagy Karácsonyról, akit még az eredmény kihirdetése után is a parkolási maffia jelöltjének nevezett, aki szerinte hazudott, hazudik és hazudni is fog. Kerpel-Fronius abban bízik, hogy pont emiatt a hangnem miatt lehet sikeresebb abban, hogy Puzsért közelebb hozza Karácsonyhoz.

Szerinte ez nem is csak a saját feladata, hanem mindenkié, hiszen a cél az, hogy Tarlós Istvánnal szemben egyetlen jelölt álljon ki, ami még az előválasztás után sincs így. Nem vett ugyanis részt a mostani versenyben Sermer Ádám, az alig létező Liberálisok jelöltje, és Puzsér Róbert sem. Kerpel-Fronius szerint az is segíthet, hogy Puzsérral ugyan sok különbség van közöttük politikailag, de hasonló üzenetekkel és hasonló célcsoportra próbálnak meg hatni.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Arra a kérdésre, hogy mennyire lehet leküzdeni Puzsér Róbertben az évtizedes sérelmeket Karácsony Gergellyel szemben, azt mondta, hogy szerinte azt kellene nézni, hogy mik a tények, és mi igaz valójában abból, amit Puzsér Karácsonyról mond. Mivel a korrupcióval szemben neki is nagyon alacsony a toleranciaszintje, meg kell nézni, hogy milyen embert állítottak ki a budapestiek, és ha lehet őt támogatni, akkor kell is.

Az előválasztást eredetileg egyébként Karácsony és Puzsér versenyének tartották volna, miután az MSZP és a Párbeszéd házon belül lerendezte a saját meccsét, amelyet Karácsony megnyert Horváth Csabával szemben. Puzsér az előválasztásból többször kihátrált, majd akkor mondta vissza végleg, amikor kiderült, hogy csak ügyfélkapus azonosítóval lehet szavazni a jelöltekre interneten keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik