Belföld
Law and Justice concept. Mallet of the judge, books, scales of justice. Gray stone background, reflections on the floor, place for typography. Courtroom theme.

15 év fegyházat kapott a megözvegyült szállásadóját terrorizáló, félholtra verő férfi

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 12. 11. 19:42

Veszprémi Törvényszék 15 év fegyházra ítélte azt a 46 éves férfit, aki folyamatosan fenyegette, majd félholtra verte az őt befogadó özvegyet. A férfi három évvel ezelőtt szabadult a börtönből feltételesen. Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt csukták le.

Szabadulása után visszatért a falujába, ahol befogadta otthonába az özvegyen maradt 68 éves asszony. A 46 éves férfi vállalta, hogy viszonzásként segít majd neki a ház körüli munkákban.

A férfi azt állította, hogy élettársi kapcsolat alakult ki közöttük, de ezt tagadta a nő. A férfi egy idő után egyre többet ivott és ilyenkor agresszíven viselkedett. Tavaly év elejétől rendszeresen azzal fenyegette a nőt, hogy „felgyújtja a házát”, „levágja a fejét, illetve „kiirtja az egész családját”, ha kijelenti a házból.

A férfi viselkedése miatt egy idő után a családja is kezdett elhidegülni az özvegytől. És az idős nő számára is egyre vállalhatatlanabb lett a férfi ottléte, és noha sajnálta őt „kitenni” a házból, de félt is tőle.  A nő elhatározta, hogy veszekedést provokál és amikor az ittas férfi bántani fogja, akkor rendőri segítséggel eltávolítja a lakásából.

A férfi egy szóváltást követően tört-zúzott a házban, majd megütötte az asszonyt. Később pedig olyasmikkel fenyegetőzött, hogy „Mindjárt felhozom a láncfűrészt, elvágom a nyakad és kidobom az utcára a fejedet!”Ilyen előzmények után a nő adott egy 10 ezer forintos bankjegyet a férfinak, hogy váltassa fel. Mikor az asszony sérelmezte, hogy csak kétezer forinttal tért haza, a férfi kivette a pénzt a nő kezéből, majd visszament a kocsmába. A nő számított arra, hogy ismét kapni fog a lakójától, ha hazatér, ezért értesítette a rendőröket.

A két járőr elment a helyi kocsmába és figyelmeztette Sz. A-t a jogkövető magatartásra. A férfi miután hazament azonnal számon kérte az asszonyt, hogy miért hozta szégyenbe mások előtt. A férfi kirángatta a nőt az előszobába, miközben folyamatosan kiabált vele. A férfi fenyegetéseit meghallotta az egyik szomszéd, és értesítette a rendőröket.

A nő megpróbál kiszabadulni a férfi karmaiból. Elővette az előszobai fogas fiókjából egy gázsprayt, majd lefújta vele. Sz. A. elkapta a menekülni próbáló asszony vállát, majd lelökte a földre. Ezután kulccsal bezárta a bejárati ajtót, és a lábán lévő acélbetétes bakanccsal rugdosni kezdte a fejét, miközben azt kiabálta „Ma megdöglesz!”.

A nő összegömbölyödött, miközben folyamatosan segítségért kiáltozott, és könyörgött a férfinak, hogy ne bántsa. A kegyetlen férfi azonban tovább rugdosta a bal oldalát, és bal mellét, miközben folyamatosan azt kiabálta „Megöllek!”, „Megdöglesz!”.

A férfi ezt követően lehajolt, majd fojtogatni kezdte  a nőt. A pont időben érkező rendőrök hallották a segélykiáltásait, átmásztak a kulcsra zárt kapun, és a lépcsőn felfutva a bejárati ajtó kinyitására szólították fel a házban tartózkodókat. Miután a férfi észlelte, hogy a rendőrök megérkeztek, felhagyott az asszony fojtogatásával. Az asszony ezután négykézláb a bejárati ajtóhoz kúszott, és a kulcsot elfordítva beengedte a rendőröket.

A bíróság megállapította, hogy az özvegy halálának elmaradása csak az időben érkező rendőri segítségnek volt köszönhető. A tettesnél a bűncselekmény elkövetésekor személyiségzavar volt megállapítható. Ez azonban a beszámítási képességét nem korlátozza. Azaz képes volt arra, hogy a cselekménye következményeit felismerje.

Az ügyész 3 nap gondolkodási idő után tudomásul vette a döntést. A bűncselekmény elkövetését tagadó férfi és a védője fellebbezett a döntés ellen.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.