Belföld

Rendőrök teperték le a tüntetésen az MSZP alelnökét

Komjáthi Imre a Kossuth teret próbálta visszafoglalni.

Mint korábban megírtuk, a túlóratörvény ellen tüntetők a Kossuth téren egymásnak feszültek a rendőrökkel. A Népszava azt írja: az MSZP alelnöke, Komjáthi Imre egy zászlóval felpattant a színpadra, és azt javasolta, foglalják el a Kossuth teret. Ebben maga járt elöl példával, és amikor megpróbált áttörni a rendőrsorfalon, leteperték. A lap szerint a politikust úgy kellett kitámogatni a Kossuth térről, Tóth Bertalan pártelnök és Nyakó István vállába kapaszkodva hagyta el a helyszínt.

Az MSZP közleményében azt írja, Komjáthi csupán a szakszervezetek felhívásának tett eleget, amikor megkísérelte a rendőri blokád alatt álló Kossuth tér visszafoglalását. A „rendőrattak” után térdsérüléssel kórházba vitték, a Fiumei úti sebészeti ügyeleten vizsgálják. Az MSZP tiltakozik a „karhatalom embereinek” eljárása ellen.

Frissítés: A rendőrség az esettel kapcsolatban közleményt adott ki, amiben az MSZP tájékoztatását hazugságnak nevezik: szerintük nem volt mit visszafoglalni, mert a Kossuth térre nem volt demonstráció bejelentve, és Komjáthit „nem rendőrök teperték a földre, vele szemben rendőri intézkedés nem történt”. Az esetről készült videónk itt nézhető meg(Archív fotó: MTI / Vajda János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik