Belföld

Stratégiai partner lett az Alcoa-Köfém

Az erről szóló dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Forgó Béla vezérigazgató szerdán írta alá a Parlamentben.

Az Alcoa-Köfém Kft. nemcsak a székesfehérvári, hanem a hazai gazdasági életben is fontos szerepet tölt be. Ezt erősíti meg az a stratégiai partnerségi megállapodás is, amelyet a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök írt alá szerdán dr. Forgó Béla vezérigazgatóval. A Parlamentben megtartott ünnepségen Székesfehérvár polgármestere is részt vett és személyesen gratulált az aláíróknak. Cser-Palkovics András kiemelte: nemcsak a kormánynak stratégiai partnere az Alcoa-Köfém Kft., hanem Székesfehérvár városának is.

„A gazdasági élet mellett a társadalmi felelősségvállalásban is fontos szerepet tölt be Székesfehérváron a nagyvállalat. Elég, ha csak az Alcoa Alapítvány által évről-évre nyújtott támogatásokra gondolunk. Legutóbb a Hetedhét Játékmúzeum megnyitásához nyújtottak támogatást, emellett elkötelezett környezetvédők és az iskolai-óvodai közösségeket is folyamatosan segítik. A Köfém egy nagy múltú, szép hagyományokkal rendelkező fehérvári cég, amely máig sok családnak biztosít megélhetést, és jelentős összegű helyi adót fizet be évről-évre. Amióta hivatalba léptem, azóta arra törekszem, hogy vezetésemmel az Önkormányzat stratégiai partnerséget alakítson ki a meghatározó, városunkban működő cégekkel és szervezetekkel. Örülök, hogy ezt most az Alcoa esetében Magyarország kormánya is megerősíti. Az Alcoa a világ vezető nyersalumínium, alumínium félkész termékek és timföld termelője és aktívan részt vesz az alumíniumipar minden főbb ágazatában. Az Alcoa-Köfém Kft. Székesfehérváron nemcsak gyártóegységeivel van jelen, hanem Üzleti Szolgáltató Egységét, Pénzügyi és Adminisztratív, valamint Informatikai Adatközpontját is itt működteti. Mindezek alapján remélem, hogy joggal számíthatunk rájuk hosszú távon és jó, hogy egy fehérvári cég, a Köfém az elsők között van, akikkel stratégiai partnerségi megállapodást kötött a kormány.” – mondta el Cser-Palkovics András polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik