Belföld

Pályázatnyertes Nefelejcs

kovari-gabriella

2012. 05. 08. 14:05

Az intézmény a jövőben referenciapontként működik a Montessori reformpedagógiai gyakorlat alkalmazása terén. Az ehhez szükséges előminősítést már korábban megszerezte, és sikerrel pályázott támogatásra. A “Nefelejcses Montessori” projekt 3 millió forintot nyert a 2011. augusztusában benyújtott "Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” elnevezésű pályázaton. A pénzt továbbképzésekre, eszköz- és bútorfejlesztésekre fordítják, és felkészülnek a “jógyakorlat” továbbadására, a referencia-intézményi működéshez szükséges feltételrendszer kialakítására, a belső szakmai fejlesztésre.

A jógyakorlat a Montessori reformpedagógia adaptációjának elemeit foglalja magába: a gyermekek érzékelésének és matematikai készségeinek fejlesztését, valamint a kozmikus nevelés segítését, tudtuk meg Gróf Istvánné óvodavezetőtől.

A „Segíts nekem, hogy magam tudjam csinálni!” Maria Montessoritól származó reformpedagógiai elv és az erre épülő módszertan alapján működő Nefelejcs óvoda nevelőtestülete küldetésének tartja a gyerekek szabadságra, önállóságra, önművelődésre nevelését, fejlettségi szintjük figyelembe vételével a felfedezés örömére építve.

„Meggyőződésünk, hogy a 3-7 éves gyermekek elsődleges tevékenysége a játék, amelyen keresztül szeretetteljes, családias légkörben, egyéni adottságaiknak megfelelően fejlődhetnek, így képessé válnak az őket körülvevő világ tevékeny megismerésére és abban való eligazodásra.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.