Belföld

Régóta figyel a fideszes Nagy Testvér?

A párt évek óta tagadja a vádat, hogy törvénytelen adatbázisból dolgozik.

A párt hivatalosan tagadta a törvénytelen adatbázis-építést, de névtelenséget kérő fideszesek a Népszabadságnak „kínosnak” minősítették az ügyet, amely egyébként több, mint kínos. Jóri András adatvédelmi biztos szerint, ha valóban létezik a nyilvántartás, az nemcsak a választási törvényt sérti, hanem a büntető törvénykönyv vonatkozó rendelkezéseit is.

Közben gőzerővel keresik a Fidesz-stábban a kiszivárogtatót, mivel nem a mostani volt az első eset, amikor bizalmas információk kerültek ki a pártból. Az atv.hu értesülése szerint eddig nem találták meg a „téglát”. A hírportál szerint a minap egy fiatal aktivistát már eltávolítottak a stábból, mert a közösségi portálokon kialakított profiljából és kapcsolati hálójából az derült ki, hogy egy sor jobbikos ismerőssel rendelkezik. Mindebből úgy vélték, hogy túlzott kockázatot jelent a kampányra nézve.

Kubatov Gábor neve először 2006-ban vált ismertté, amikor a Hírszerző portál belső forrásokra hivatkozva első kézből számolt be arról, hogy a Fidesz a korábbiaktól eltérő, címekre kimenős, mozgósító kampányt fog folytatni.

Egy évvel később a Magyar Rádió Krónika című műsorában játszottak be egy hangfelvételt, amelyet a rádióműsor bizonyítéknak nevezett annak a korábbi hírének alátámasztására, hogy mégis épít adatbázist a Fidesz.

A Krónikához akkor eljutott a 2004-es nemzeti petíciónál és a 2006-os választások idején készült címlista részlete, amelyben a választók neve és pontos lakcíme mellett bizonyos rövidítések és megjegyzések találhatók. Az akkori listán is külön megjelölték a szimpatizánst, és a bizonytalanokat. A műsorban Péterfalvi Attila, az akkori adatvédelmi biztos azt mondta: “semmiféle regisztert nem lehet arról vezetni, hol jártak, hogy fogadták őket, mit mondtak.

Ajánlott link:

Az adatbázis a Fidesz kincsesbányája (MR1-Kossuth Rádió)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik