Belföld

A brókerügy nyomozója kapcsolatban volt az arab pénzváltókkal?

A Magyar Nemzet írása szerint megdönthetetlen bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy Molnár Csaba alezredes, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság pénzmosás elleni osztályának vezetője kapcsolatban állt arab pénzváltókkal.

A lap úgy tudja, a nyomozó ellen eljárás indult, és az ügy aktái már Salgó László országos rendőrfőkapitány íróasztalát is megjárták. A vizsgálat miatt olyan döntés született, amely az alezredes nyilvánosság előli visszavonásáról szól – ezt alátámaszthatja az a körülmény, hogy a közelmúltban ORFK-sajtótájékoztatókon általában nem szerepeltetik Molnárt.


A brókerügy nyomozója kapcsolatban volt az arab pénzváltókkal? 1

Elfogult a nyomozó?

Az arab alvilági körökkel állítólag meglévő, „az elfogadhatónál és a normálisnál sokkal mélyebb kapcsolat” megkérdőjelezi az alezredes elfogulatlanságát többek között a K&H Equities Rt.-nél történt sikkasztás és pénzmosás kapcsán indult nyomozásban. Emlékezetes: két szír állampolgárt – El Abed Hassant és Abdo Mahmoudot – azzal gyanúsít a nyomozó hatóság, hogy összesen 6,1 milliárd forint tisztára mosásában segédkeztek.

A gyanú szerint a pénzt a K&H brókercégénél sikkasztották el, majd off-shore cégeken és más számlákon futtatva az Inter-Európa és az OTP Bankba utalták, ahonnan a két férfi készpénzben felvette. Figyelemre méltó körülmény, hogy a rendőrség sajtótájékoztatón jelentette be, gyanúsítottként ki akarják hallgatni a két szír férfit, ami után Abdo Mahmoud elhagyta az országot, és – a lap információi szerint – Damaszkuszba távozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik