Megölte szerelmét a nácik réme

Johnny Hopper egyszerre volt bandita és ellenálló, ott ártott a náciknak, ahol tudott. Egy alkalommal saját felesége fejéhez kellett emelnie fegyverét.

BBC History

A piások ellenezték a nők hatalmát

Attól tartottak, szavazati joguk megszerzése után a nők következő lépése a szesztilalom bevezetése lesz. Új-Zélandon nem hatott az érv, az állam első volt az egyenlőség bevezetésében.

BBC History

Magyar volt Liszt Ferenc?

A világhírű zeneszerzőnek utólag sokan a magyarságát is kétségbe vonták, holott hazai fellépésein mindig honfiként ünnepelték.

BBC History

Horthyt nem lehet mentegetni

Visite du régent hongrois Horthy (1868-1957) ŕ Hitler (1889-1945), homme d'Etat allemand, ŕ l'Ecole supérieure technique de Berlin (Allemagne). 23 aoűt 1938.     RV-363974

A közhiedelemmel és az újra divatos mentegetésekkel ellentétben a kormányzónak nem csupán lehetősége, de számos eszköze is lett volna, hogy a deportálásoknak és a zsidókkal való embertelen bánásmódnak véget vessen.

BBC History

Nem volt gyarmat a magyar gyarmat

Szeretjük így emlegetni, de Ferenc József-föld soha nem volt gyarmat, főleg nem „magyar gyarmat”. Felfedezésében viszont elévülhetetlen érdemeket szerzett egy magyar orvos.

BBC History

Besúgó volt az első magyar opera szerzője

Telt ház fogadta az első magyar operát Budán, kalapok és szalagok repültek a magasba a magyar szó hallatán. A szövegíró viszont az ellenzékről jelentett a császári titkosrendőrségnek.

BBC History

A Sátán ellopta az alvók péniszét

A 16. században élt eleink tudták, mennyire fontos a megfelelő minőségű alvás, ám ez az állapot nem volt kockázatoktól mentes: halálhoz közeli állapotnak tartották, amikor a Sátán mindenféle csúfságot megejthet az emberen.

BBC History
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.