Egy kakadu fedte fel a titkot

Egy új felfedezés nyomán átírhatjuk a középkori kereskedelmi útvonalakra vonatkozó eddigi ismereteinket: ausztrál kakadut rajzolt le a XIII. századi német-római császár.

BBC History

Élve akartak eltemetni egy fiút a szülei

A Kínát sújtó rettenetes időszakról árulkodnak egy sír 700 éves freskói: hol a gyereket akarják élve eltemetni, hogy legyen pénz a család túlélésére, hol a nagypapát akarták magára hagyni az erdőben ugyanezért.

BBC History

Megölte szerelmét a nácik réme

Johnny Hopper egyszerre volt bandita és ellenálló, ott ártott a náciknak, ahol tudott. Egy alkalommal saját felesége fejéhez kellett emelnie fegyverét.

BBC History

A piások ellenezték a nők hatalmát

Attól tartottak, szavazati joguk megszerzése után a nők következő lépése a szesztilalom bevezetése lesz. Új-Zélandon nem hatott az érv, az állam első volt az egyenlőség bevezetésében.

BBC History

Magyar volt Liszt Ferenc?

A világhírű zeneszerzőnek utólag sokan a magyarságát is kétségbe vonták, holott hazai fellépésein mindig honfiként ünnepelték.

BBC History

Horthyt nem lehet mentegetni

Visite du régent hongrois Horthy (1868-1957) ŕ Hitler (1889-1945), homme d'Etat allemand, ŕ l'Ecole supérieure technique de Berlin (Allemagne). 23 aoűt 1938.     RV-363974

A közhiedelemmel és az újra divatos mentegetésekkel ellentétben a kormányzónak nem csupán lehetősége, de számos eszköze is lett volna, hogy a deportálásoknak és a zsidókkal való embertelen bánásmódnak véget vessen.

BBC History
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.