Szórakozás

„A képeken átjött cuki arcocska élőben közel sem volt olyan bájos”

A randiappok és a szelfiőrület lehetőséget adnak arra, hogy a fotókon a lehető legelőnyösebb arcunkat mutassuk. Csakhogy épp ez az, ami a buktató, hiszen lehet, hogy az őszinteség a fotókon is segítség lehetne az ismerkedésben, az egész alakos fotó kihagyhatatlan. Legalábbis erről a tanulságról is beszámol olvasónk, aki az igyjartam@24.hu email címre küldte el csalódását. Amennyiben szeretnél hozzászólni, megszólítva érzed magad, vagy te is hasonló cipőben jártál, írd meg nekünk.

Történt egy szép napon, hogy matcheltem egy számomra szimpatikus lánnyal egy randialkalmazáson.  Az első üzenetváltásokra megvolt a kölcsönös szimpátia. Küldözgettünk egymásnak magunkról képeket, persze semmi 18-as tartalmat. Telt-múlt az idő, telefonbeszélgetések satöbbi, és felmerült, hogy találkozni kellene. Igen ám, de messze lakik a lány és zűrös most az otthoni élete, így megbeszéltük, hogy ő jön hozzám — megjegyzem több mint 4 órát kellett utaznia. Megbeszéltük, hogy mivel úriember vagyok, a szobámban alszik majd, én meg a kanapén és így eltöltünk másfél napot együtt nálam. Térjünk vissza az egymásnak küldött képekhez: én nem titkoltam sosem az ilyen oldalakon, hogy kicsit pocakos férfi vagyok, így egész alakos képet és szelfit is küldtem magamról. Ő valamiért sose küldött egész alakosat, de nem is zavart, mert olyan bájos pofija volt a képeken.

A randiappokra feltöltött fotók miatt írt nekünk egyik olvasónk, Stefán, akinek természetesen nem ez a neve. Valószínűleg sokakban felháborodást kelt majd a véleménye és a tanulsága, holott ahogy ő is írja, nincs problémája azzal, ha egy nőn van felesleg, de azt a helyzetet nem kívánja senkinek, amikor teljesen más nővel kell együtt tölteni egy egész napot, mint amit a fotók alapján várt.

„Végül eljött a várva várt nap. Várom a lányt, és mikor először megpillantom, nem jut jobb szó az eszembe mint,  a «vásárló megtévesztése». Nem minden a külső nyilván, de csúnyán fogalmazva: bébifókát vártam és ámbrás cet lett belőle. Félreértés ne essék, nem vagyok odáig a vékony lányokért, sőt előnyben részesítem a kicsit teltebb lányokat. Emellett a képeken átjött cuki arcocska sem volt olyan bájos, mint amire számítottam. Látszott a fotókon ugyan, hogy egy öt kiló plusz lehet rajta, nem is zavart volna, de amit élőben konstatáltam, az plusz 20 is megvolt, ha nem több. Én napokkal előtte megvettem a drága borokat, felkészültem minden szinten a hölgy fogadására, nevezzük Helgának. Hát a kezdeti sokk után tartottam magam az ütemtervhez és próbáltam leplezve kihozni a maximumot a helyzetből.

Természetesen én fizettem minden egyes reggelit, ebédet, vacsorát, kulturális programot, kávét, amivel tényleg nem is lenne bajom, hiszen én vagyok a férfi, na de úgy jártam mint a mai csipszekkel: nagy, levegővel felfújt zacskó, egyötöd tartalommal. Tehát marhára nem azt kaptam, amire számítottam. Ti, lányok csináltok magatokról vagy 100 képet és az 5 legjobban beállított pozícióban, fényviszonyok, talán még a Föld forgási sebességét is figyelembe véve, kattintgattok. Mi férfiak egyszerűen csak csinálunk pár képet és elküldjük. Alig vártam a másnapot, és útjának ereszthessem a megbeszélt időpontban. A tanulság talán az, hogy kérj ilyen oldalakon egész alakos képet is, vagy hagyj fel vele és ismerkedj élőben.”

A helyzetet úriember módjára kezelte olvasónk, és nem éreztette a lánnyal, hogy problémája van azzal, amit lát. Ez dicséretes, valószínűleg romba döntötte volna a lány énképét és nagyot rúgott volna szegénybe — képzeljük el, mennyire frusztrált és gátlásos lehetett a találkozás miatt. Az olvasói levélből kiderül, hogy húzta-halogatta a lány a találkozót, valószínűleg nem véletlenül.

Mit lehet tenni?

Azt, hogy egy ilyen kellemetlen élmény után soha többé ne ismerkedjen senki randiappon keresztül, badarságnak lehet nevezni. Sajnos a netes ismerkedések a nagy számok törvénye alapján működnek, minél többféle, minél izgalmasabb emberrel célszerű találkozni, akivel tényleg megvan a közös hangnem már az első üzenetváltásoknál és telefonbeszélgetéseknél.

A legjobb, ha nem húzódik el a személyes találkozás időpontja, ugyanis minél több időt töltenek egymással online, annál inkább nagyobb lehet a csalódás: az elvárások egyre inkább jelen lesznek, emiatt nehéz lesz megfelelni egymásnak. Ráadásul a plátói szerelem érzése elindulhat az egyik félben, ezzel is számolni kell.

Szemtől szembe ismerkedni azért jobb választás, mert a partner kiválasztásában számos olyan biokémiai folyamat is segíti az embert, amik biztosíthatják a jó döntést. A szaglás például fontos szerepet kap a látvány mellett, ehhez az intellektus, a mosoly, a gesztusok, a testbeszéd mind hozzátesznek. Amennyiben nincs mód a személyes találkozóra, webkamerás beszélgetéssel is el lehet dönteni, hogy valóban érdemes-e egymással találkozni.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik