Tudomány

Stephen Hawking: Köszönöm, hogy élettel töltitek meg a világomat

Ahogy arról írtunk már, vasárnap töltötte be 75. életévét a világ talán legismertebb, legnépszerűbb és nem utolsósorban legnagyobb géniusza, az ALS betesége miatt évtizedek óta kerekesszékhez kötött Stephen Hawking.

A tudós maga is megemlékezett Facebook-oldalán a háromnegyed százados életkoráról, ami valóban nagy szó, hiszen az orvosok 21 évesen mindössze két évet jósoltak neki. Hawking ezt írta:

Rendkívüli ma életben lenni és a kozmológia területén dolgozni. Boldog vagyok, ha sikerült hozzájárulnom a fekete lyukak és a világegyetem származásának megértéséhez. De ez egy üres univerzum lenne, ha nem lenne benne a családom és a barátaim. Most, hogy betöltöttem a 75. életévemet, eljött az idő, hogy köszönetet mondjak nektek, hogy segítettetek élettel, szeretettel és energiával megtölteni a világomat.

Az üzenethez a Hawking-család és a barátok is hozzáfűztek pár sort, melyben kiemelik, hogy kevesen gondolták volna, hogy a professzor ilyen hosszú ideig fog élni, illetve szerintük azt is csak kevesen érthetik meg, mennyire elszánt és bátor volt ő az elmúlt években.

Rád emeljük a poharunkat, hogy boldog születésnapot kívánjunk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik