Tudomány

Stephen Hawkingnak a nők jelentik a legnagyobb rejtélyt

A világhírű tudós részt vett egy „kérdezz tőlem bármit” beszélgetésben. Elveszik a robotok a munkánkat és okosabbak lesznek, mint mi? Mi a kedvenc zenéje? Mi az, ami még számára is megoldatlan rejtély?

Hawking a Reddit „kérdezz tőlem bármit” sorozatának vendége volt, rengeteg kérdést kapott, a legjobbakból válogattunk.

Lehetséges, hogy az emberek alkotta gépek intelligensebbek lesznek, mint alkotóik? Jogos kérdés ez Hawkinghoz egy Reddit-felhasználótól. „Minden valószínűség szerint igen, mert mi is intelligensebbek vagyunk, mint majom-szerű őseink és Einstein is okosabb volt, mint a szülei.”

Elveszik a munkánkat

Nem, nem a menekültek, Hawkingot és kérdezőit a mesterséges intelligencia és a robotok érdeklik, esélyes, hogy a robotok elveszik az emberek munkáját? A világhírű tudós szerint „attól függ.” Ha a robotok alkotói sikeresen lobbiznak, akkor néhány ember munkáját tényleg átvehetik, Hawking szerint elsősorban az alulfizetett munkásokat helyettesíthetik robotokkal.

A technológiai fejlődés egyenlőtlenséget hoz.

Melyik rejtélyt találja a legérdekesebbnek és miért? Itt biztos valami tényleg megmagyarázhatatlant vártunk mondjuk a fekete lyukakról, de nem. Hawking szerint a nők a legnagyobb rejtély. „Hiába van PhD-m fizikából, a nők még mindig rejtélyesek a számomra.”

Kedvenc film? Kedvenc zene. A filmek közül az 1962-es Jules és Jimet szereti a legjobban. Ez egy romantikus dráma, Jeanne Moreau-val, Oskar Werner-el és Henri Serre-el. A zenében pedig Rod Stewartért van oda, leginkább a „Have I Told You Lately” című számáért.

És mi volt a legviccesebb dolog, amit legutóbb látott a neten? Az Agymenők.

(Reddit, Business Insider)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik