Szórakozás

Drakula rokona az Alkonyat sztárja

Robert Pattinson apai ágon keveredett rokonságba a kegyetlensége miatt hírhedtté vált XV. századi havasalföldi fejedelemmel, III. Vladdal.

A színész a szerelmes vámpírt, Edward Cullent alakítja az Alkonyat-szériában, amelynek két első része 1,1 milliárd dolláros (253,3 milliárd forintost) bevételt hozott. A sorozat harmadik, Napfogyatkozás című részét június 30-tól vetítik.

Mint az Ancestry.com genealógusai bejelentették, Robert Pattinson, valamint Vilmos és Harry herceg távoli unokatestvérek, III. Vlad pedig távoli nagybátyjuk. Rokonságba valószínűleg a Pickering-család révén kerültek, amely Anglia északi részén élt a XV. század elején.

“Nehéz feladatnak bizonyult visszamenni az időben, s visszavezetni a Pattinson-családot egészen III. Vlad havasalföldi fejedelemig, ám az általunk talált adatok tökéletes háttérül szolgálnak az Alkonyat-sorozathoz” – hangsúlyozta Anastasia Tyler, az Ancestry.com családfakutatója.

Hozzátette: bármiféle varázslat nélkül sikerült királyi rokonokra és vámpírokra lelni Robert Pattinson családjában. Ezáltal a színész élettörténete éppolyan “természetfelettivé” vált, mint az általa a mozivásznon életre keltett szerelmes vámpír alakja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik