Kultúra

Vége az Alkonyatnak, mégis folytatódik a vámpírláz

Június 3-án, Magyarországon is megjelent Stephenie Meyer Alkonyat-sorozatának záró kötete, a Hajnalhasadás. Amerikába eközben már a legfrissebb vámpír-adag is megérkezett.

2005-ben debütált az Alkonyat sorozat első része, amivel az írónő egy csapásra híres lett, akönyv népszerűsége azóta már vetekszik J.K. Rowling Harry Potter szériájával. A sikerből Hollywood sem szeretett volna kimaradni, épp ezért évről-évre jelentkeznek a sorozat darabjainak filmváltozataival. A rajongóknak június 30-áig kell még várniuk a Napfogyatkozás bemutatójára.

A nálunk június 3-án megjelenő Hajnalhasadást (Breaking Dawn) Amerikában 2008. augusztus 2-án mutatták be, egyes számítások szerint 3,7 millió példány kelt el azóta belőle: csak a megjelenés másnapjáig összesen 1,3 millió példányt értékesítettek. A sorozat negyedik darabjához is készül már a film, a jól megszokott szereplőkkel és amíg a moziba érkezik, addig se maradnak misztikus lények nélkül a vámpírfüggő amerikaiak. Az USA-ban ugyanis máris elképesztő sikereket ért el a The Passage című könyv, melynek szerzője Justin Cronin.

A 766 oldalas regény szereplői vérszomjas szörnyek és gyilkoló vámpírok, a történet pedig arra a kérdésre keresi a választ, hogy el kell-e dobnunk minden emberi vonásunkat, ha halhatatlanokká válunk.

Ajánlott linkek:

Még több infó a The Passage-ról (KultúrPart)
Olvasd el a Hajnalhasadást (Polc.hu)

A The Passage című könyvhöz készült bemutatóvideó:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik