Belföld

Rosszul lett az ítélet hallatán a kiskorúakat zaklató férfi, mentők vitték kórházba

Hat év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki szexuálisan zaklatta a felügyeletére bízott kiskorú gyermekeket. A vádlott rosszul lett az ítélethirdetés során, ezért a mentők kórházba vitték.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint férfi a nagymama révén a család barátja volt, és 2014-2015-ben többször vigyázott a két kiskorú sértettre. A kisebbiket többször fürdette, s eközben előfordult, hogy szexuálisan zaklatta. Cselekményét a kislány kérésére sem hagyta abba, emiatt a gyermek félelmében bezárkózott a konyhába.

A férfi éjjelente is szexuálisan közeledett a mellette fekvő gyerekhez. Az idősebb gyereket szexuális cselekményre szólította fel, amikor pedig a kislány a kérésnek nem tett eleget, a férfi megütötte. Súlyosan kötelességszegő magatartásával a vádlott mindkét felügyeletére bízott kiskorú sértett értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, valamint folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. Ezért őt a bíróság 6 év börtönre s 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn. A védő felmentés, illetve enyhítés miatt nyújtott be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik