Belföld

Tömegkarambol történt Bicskénél, egy ember a helyszínen meghalt

Baleset történt május 9-én 16 óra 25 perc körül az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Bicske téréségében. Több jármű üközött, a rendőrség a Győr, és a Budapest felé vezető oldalon – teljes útlezárás mellett – megkezdte a helyszínelést. A járművekben összesen tíz ember utazott. A bicskei önkormányzati és az önkéntes tűzoltók, valamint a társhatóságok járművei mellett egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Marosán Angelika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta, hogy öt személygépkocsi ütközött össze.

Az utasok kiszálltak a járművekből, ám az egyiküket elütötte egy autó, ennek következtében ő átrepült a szemközti sávba, ahol áthajtott rajta egy arra közlekedő gépjármű. Az érintett a helyszínen életét vesztette.

Az autópálya érintett szakszán torlódásra kell számítani. Budapest felé már lehetőség szerint az 56-os kilométerszelvénynél térjenek le az autópályáról, Győr felé haladva a 27-es kilométerszelvénynél.

A Hegyeshalom felé vezető oldalon a torlódás meghaladta a 7 km-t, Budapest felé pedig a 4 km-t. Aki teheti, az 1-es főúton kerülhet, de már ott is erős forgalomra, torlódásra kell számítani. A Hegyeshalom felé vezető oldalt a 27-es Zsámbék/Herceghalom csomópontban leterelik a forgalmat.

Frissítés

Az MTI tájékoztatása szerint estére a 36-os kilométernél mindkét irányban megindították a forgalmat, a torlódás Budapest felé feloszlott, Hegyeshalom irányában pedig feloszlóban van.

Az illetékesek javasolják, hogy az autósok kerüljenek az 1-es főút felé, de ott is erős forgalomra, torlódásra kell számítani. A Hegyeshalom felé vezető oldalról a Zsámbék/Herceghalom csomópontban leterelik a forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik