Foci

Nem politikai csata lesz az Atléti-Barca rangadó a népszavazás után

Október 14-én, szombaton az FC Barcelona összecsap az Atlético Madriddal a La Liga nyolcadik fordulójában. A katalán népszavazás miatt sokat várják már a spanyol és a katalán főváros két nagy csapatának találkozóját. Az Atléti elnöke szerint nem visznek a meccsbe politikai fenhangot.

Olyan mérkőzést szeretnék látni a Barcelona ellen, amely ugyanolyan sportszerű szellemben zajlik, mint mindig is szokott. A szombati egy futballmérkőzés lesz, nem egy politikai demonstráció

– nyilatkozta az Atlético első embere, Enrique Cerezo annak kapcsán, hogy a klub szurkolóinak egy csoportja azt kérte a mérkőzésre kilátogató drukkerektől, minél több spanyol zászló tűnjön fel a Wanda Metropolitano Stadionban.

A két csapat nem tudott megegyezni a jegyek elosztásáról, így vendégszurkolók nem lesznek jelen az összecsapáson, ennek következtében pedig a szövetség nem minősítette magas kockázatú eseménynek az összecsapást.

A Barcelona először játszik Madridban azóta, hogy Katalóniában október 1-jén megtartották a függetlenségi népszavazást, amelyet a spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánított, és amelyet rendőrségi fellépéssel is megpróbáltak megakadályozni. A katalán egészségügyi szolgálat szerint 844 sérültet szállítottak kórházba, az összetűzésekben 33 rendőr is megsérült.

A bajnokságban negyedik Atlético és az éllovas Barcelona rangadója szombat este 20.45-kor kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik