Mobil

Jóváírják a manchesteri roamingot a hazai szolgáltatók

A hazai szolgáltatók különböző feltételekkel ugyan, de jóváírják a manchesteri roamingot a hétfő esti merénylet hatására. Így aki nem tudná, jól vannak-e a szerettei, vagy segítséget kérne, díjmentesen tud telefonálni.

Úgy döntöttek a hazai szolgáltatók, hogy a hétfő este, Manchesterben történt támadás hatására jóváírják az egyesült királyságbeli roamingdíjakat bruttó tízezer forint értékig, hiszen sokan kezdtek azért telefonálni és SMS-t küldeni, hogy kapcsolatba lépjenek szeretteikkel, vagy segítséget kérjenek.

Ha valaki ekkor telefonált az Egyesült Királyságon belülre, ott fogadott hívást, vagy onnan hazatelefonált Magyarországra, a roaming díját a szolgáltató jóváírja.

Koncerten robbantottak, gyermekek is vannak az áldozatok között
Fotó: Jonathan Nicholson/NurPhoto

Vodafone: egységes jóváírás

A Vodafone sajtóosztálya kérdésünkre megerősítette, hogy a manchesteri események miatt minden, az Egyesült Királyságban roamingoló ügyfele maximum bruttó 10 ezer forint jóváírást kap a 2017. május 22-én 22:00 és május 23-án 22:00 közötti hívás- és sms forgalmából.

A jóváírás a Magyarországra és az Egyesült Királyságon belülre indított hívásokra és sms-ekre, ezen felül az ott fogadott hívásokra vonatkozik.

Telenor: egyedi elbírálás

A Telenor sajtóosztálya már nem egységesen írja jóvá a roamingdíjat. A sajtóosztály közlése szerint:

Egyedi elbírálás alapján alkalmazunk jóváírást, ha az esetlegesen érintett ügyfelek közvetlenül hozzánk fordulnak. A manchesteri robbantás a helyi tudósítások alapján terrortámadásnak minősül, de mivel az egy behatárolt helyszínen történt, nem tapasztaltunk kiemelt forgalmat a támadással összefüggésben, jelenleg nem tervezünk általános roaming jóváírást bejelenteni.

Telekom: vegyes megoldás

A Telekom is vegyes megoldást alkalmaz:

  • Egyrészt a Nagy-Britanniában tartózkodó ügyfeleiknek írják jóvá a roaming díjat maximum bruttó 10 000 Ft-ig. A jóváírás a 2017. május 22. 22:00 és május 25. 24:00 között Nagy-Britanniából indított, fogadott hívásokra, SMS-ekre vonatkozik, amely utólagos számlajóváírás formájában történik.
  • Másrészt ehhez a jelentkezni kell május 30-ig az ügyfészolgálaton, hogy biztosítani tudják a korrekciót: az erre a célra létrehozott, belföldről a +3680204569-es, külföldről a +3614474541-as telefonszámon lehet jelentkezni.
Egy 8 éves kislány a manchesteri merénylet második megnevezett áldozata
A merénylet 59 sérültje közül 12-en 16 éven aluli gyerekek. Saffie Rose Roussos a kórházban halt bele a robbantás okozta sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik