Külföld

A svéd kihágások kevesebb, mint egy százaléka tudható be a menekülteknek

24.hu
24.hu

2016. 02. 09. 21:04

Egy svéd rendőri vezető szerint könnyen azonosítanak egy egész közösséget a bűnelkövetőkkel.

Október közepétől január végéig 537 466 esetben intézkedtek a svéd rendőrök, de az esetek kevesebb mint egy százalékának volt köze a menedékkérőkhöz – számolt be a Dagens Nyheter. A svéd napilap emlékeztetett: korábban arról jelentek meg beszámolók, hogy ebben az időintervallumban ötezer alkalommal kellett eljárniuk a rendőröknek menedékkérőkkel kapcsolatos ügyekben, de az összes bűncselekményhez hasonlítva ez a szám nem mondható magasnak.

A stockholmi egyetem kriminológia professzora úgy értelmezte ezt az adatot, hogy azt is lehet mondani: a svédországi kihágások 99 százalékának nincs köze a menedékkérőkhöz.

Thomas Wallberg, a svéd rendőrség műveleti osztályának vezetője szerint a menedékkérők által elkövetett incidensek aránya megfelel az országos aránynak, a különbség annyi, hogy ez a közösség szűkebb terekben, összezsúfolva él. „Ha valaki bűncselekményt követ el egy ilyen zsúfolt közösségben, könnyedén azonosíthatják ezzel az egész közösséget” – nyilatkozta.

A 9,6 millió lakosú Svédországba tavaly 163 ezer menedékkérő érkezett. (The Local)

Kommentek

Israeli security forces and emergency personnel gather at the site of a reported car-ramming attack on Israeli border guards at the Beit Einun junction, north of the West Bank city of Hebron, on November 1, 2015. Earlier in the day, a Palestinian tried to stab an Israeli soldier and was shot dead in the same area, the Israeli army said. AFP PHOTO / HAZEM BADERElfogultság miatt bíráltak külföldi újságírókat az izraeli parlamentben
Menekültválság: bekeményítenének az uniós vezetők