Közélet

Czunyiné nem tudta értelmezni a kérdést, kudarcnak érzi-e a megbuktatását

Nem keresnék ott összefüggést, ahol nincs feltétlenül összefüggés - válaszolta Czunyiné Bertalan Judit a 24.hu kamerája előtt hétfőn. Riporterünk a Művészetek Palotájában, a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak okleveleinek átadása előtt kérdezte a szombaton menesztett volt közoktatási államtitkárt és Balog Zoltán minisztert.

Balog: soha nem mondtam, hogy minden jól megy

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton jelentette be, hogy Palkovics László felsőoktatási államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz, elődje, Czunyiné Bertalan Judit pedig a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként. A köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülését már Palkovics László vezeti majd. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem szűnik meg, de átalakul.

Hétfőn, a díjátadóról kijövet riporterünk kérdésére a miniszter nem kívánt belemenni a részletekbe, azt mondta, bármikor áll a sajtó rendelkezésére interjúkészítés céljából, de a kérdésekre a keddi Köznevelési Kerekasztalt követően tud majd csak válaszolni.

Én azt szeretném, ha az állami fenntartás megmaradna, szerintem az egy fontos érték

– árulta el szűkszavúan, majd hozzátette: soha nem mondta, hogy minden jól megy az oktatás területén, úgyhogy azon van, hogy minden építő jellegű javaslatot megfontoljon, és javítsa a rendszert.

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Népszabadságnak úgy értékelt, ez a Czunyiné-féle váltás semmit nem jelent, csak színjáték. Szerinte semmi ok lemondani a szombatra tervezett Kossuth téri demonstrációt.

A múlt hét szerdai tüntetésen többen követelték a közoktatási államtitkár távozását Budapesten:

és Miskolcon is:

Élőben a miskolci pedagógus tüntetésrőlÉlőben a miskolci pedagógus tüntetésről

Posted by 24.hu on Wednesday, February 3, 2016

 

Az új oktatási államtitkár hétfőn azt mondta, konstruktív szakmai munkát vár a kedden összeülő köznevelési kerekasztaltól. Palkovics László rámutatott: mivel a felsőoktatás és a köznevelés szorosan összekapcsolódik, ezért a hatékonyságban és az eredményességben már rövid távon mutatkozni fog annak előnye, hogy a két terület irányítása újra egy államtitkárságon belül történik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik