Közélet

Hiába távozott az államtitkár, megtartják a pedagógusok tüntetését

balog-zoltan(960x640).jpg (Array)
balog-zoltan(960x640).jpg (Array)

Orbán döntötte el, hogy Czunyinénak kell elvinnie a balhét, ahogy azt is, hogy az oktatás nem kap önálló minisztériumot.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton jelentette be, hogy Palkovics László felsőoktatási államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz, elődje, Czunyiné Bertalan Judit pedig a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként.

A Népszabadság információi szerint a balhét valakinek el kellett vinni, ez lett Czunyiné, a miniszterelnök döntött így. Balog miniszter leváltása azonban szóba sem került.

Palkovics László kinevezésekor a miniszterelnök elvetette, hogy önálló minisztériumot kapjon az oktatásügy, egy független tárcával csak még inkább előtérbe kerülne a tárca.

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a lapnak úgy értékelt, ez a váltás semmit nem jelent, csak színjáték.
Szerinte semmi ok lemondani a szombatra tervezett Kossuth téri demonstrációt.

Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának vezetője, a miskolci tüntetés kezdeményező úgy látja, a demonstrációk rázták fel döntéshozókat, s ébresztették rá őket: valóban baj van, lépniük kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik