Üzleti tippek

Andy Vajna Orbán Viktor vejének példáját követi, és beszáll az ingatlanpiacba

Hol van már a részvény, a bankbetét, vagy az állampapír? A magyar gazdagok ingatlanba fektetnek.

Azt, hogy az ingatlanpiac a legjobb befektetés manapság Magyarországon, onnan is lehet tudni, hogy egyre több kormányközeli vállalkozók kamatvadász is ebbe az iparágba fektet. Amíg a tízéves magyar állampapír hozama 2,75-3,25 százalék körül alakul, az ingatlanbefektetések átlagosan 7-8 százalékot. Sőt, a sorsnak, a szerencsének, és a kemény munkának köszönhetően egyes ingatlanbefektetések akár 10-15 százalékot is hozhatnak.

Nem véletlen, hogy Tiborcz István, a miniszterelnök veje nemrégiben hozott létre egy kis ingatlanos céget, amiről azt jósoltuk ebben a cikkünkben, hogy hamarosan nagyon meg fog ugrani a profittermelő képessége.

Most hasonlóan cselekedett Andy Vajna is, aki a már meglévő ingatlanos cégei mellé alapított egy újabbat. A Költő Estates Ingatlanhasznosító Kft.-t novemberben jegyezte be a cégbíróság hárommillió forintos törzstőkével, Budapest V. kerület, Vigadó utca 2. szám alatti székhellyel, amely az üzletember több cégének és Tropicana kaszinójának is otthont ad.

A cég nevéből ítélve egy Költő utcai, budapesti hegyvidéki lakóingatlan fejlesztésben lehet érdekelt. Valószínűleg ő adja a pénzt a kivitelezőnek, a tévé-, rádió-, étterem- és kaszinóüzletei nyereségéből.

Ami pedig bőven van neki, hiszen egyik vagyonkezelő vége, amibe sok hazai, de nem mindegyik összes vállalkozása torkollik, tavaly csak 2,6 milliárd forintos osztalékot fizetett ki neki. Nem is beszélve az offshore cégéről, amely külföldre szivattyúzza ki a kemény munkával megkeresett pénzét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik