Belföld

Tiborcz Istvánék palotaszomszédok lettek Andy Vajnával

Tiborcz Istvánhoz és az MNV-vezér Szivek Norberthez köthető cégek szerezték meg a Pesti Vigadó melletti Mahart-házat – értesült a Válasz.hu. A projekthez a félállami Gránit Bank biztosít 1,95 milliárdos hitelt a cégbírósági papírok szerint. A Mahart-sarokházban van Andy Vajna kaszinó- és egyéb cégeinek központja, illetve maga a Tropicana Casino is.

A Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. nagyértékű ingatlanvásárlásairól és az FBI által körözött szaúdi olajmilliárdossal, Ghaith Pharaonnal, valamint a Reccep Tayyip Erdogan érdekköréhez tartozó Adnan Polattal köttetett üzleteiről részletesen itt írtunk.

A Válasz.hu értesülései szerint egy hónappal ezelőtt a Pesti Vigadóval szomszédos Mahart-ház is bekerült a BDPST-portfolióba, ebben pedig a Szivek Norberthez köthető vállakozások is aktív szerepet játszottak.

Idén márciusban Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke arról posztolt, hogy egy asztalnál látta Tiborcz Istvánt, Szivek Norbertet, Dirk Gerkenst, a TV2 vezérigazgatóját és Szalay-Bobrovniczky Kristófot, a Századvég Alapítvány elnökhelyettesét, aki egyben a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatósági tagja is, majd Habony Árpád is megérkezett a tárgyalásra.

A Válasz.hu cikke szerint az irodaház kilenctized része 2004-ig állami tulajdonban volt, majd az ír ingatlanfejlesztők által ellenőrzött Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft.-hez került. Az egytizednyi épületrész közben 2001 óta Andy Vajnáé, a Bár-Co. Vendéglátóipari Kft.-n keresztül. Az Apáczai 2005 Kft.-t – tehát a Mahart-ház kilenctizedét – idén júliusban két vállalkozás, a Fortuna Prince és a Viona Projekt nevű kft. vette meg az írektől. Mindkét vállalkozás a Hercegprímás utca 12. magasföldszinti irodarészében, az MNV-vezér magánbirodalmában működik.

A Fortuna Prince tulajdonos-ügyvezetője máig az a Bajor András Gyula, aki állandó üzlettársi viszonyt ápol Szivek Norberttel.  A Viona Projekt Kft. viszont október 11-én kikerült ebből az érdekkörből, és a része Tiborcz-féle BDPST Zrt.-re szállt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik