Üzleti tippek

Forma-1: jól vizsgázott a Hungaroringen a csúcstechnológia

A tévénézők idén is az Invitel hálózatán keresztül láthatták a Magyar Nagydíjat.

Hogy melyek voltak az idei magyarországi futam legemlékezetesebb pillanatai, arról valószínűleg megoszlanak a vélemények. Abban viszont bizonyára minden sportrajongó egyetért, hogy egyikről sem szeretett volna lemaradni. A közvetítések idén is az Invitel hálózatán keresztül jutottak el a több millió magyarországi televíziónézőhöz. Emellett a Forma-1-es csapatok, a nemzetközi sajtó munkatársai, valamint olyan világhírű üzleti partnerek számára is, mint az AT&T, a TATA vagy a PCCW a hazai szolgáltató biztosította a teljes adatkommunikációs hálózatot.

Műhold helyett

Ahogy már a tavalyi évben is, az MTVA műholdas kapcsolat helyett az Invitel redundáns sötétszálas optikai hálózatán keresztül közvetítette a szabadedzéseket, az időmérőt és magát a futamot is.

Világszínvonalú háttér

A legnépszerűbb technikai sportág számára a legmodernebb informatikai megoldásokat nyújtotta a vállalat. Az ideérkező csapatok, szakemberek, sportvezetők, újságírók valamint üzleti partnerek több mint 300 infokommunikációs szolgáltatást vettek igénybe, köztük számos hangszolgáltatást, továbbá különböző sávszélességű internetszolgáltatásokat (például STM4C-, STM1-áramkörök – EOSDH megvalósítással).

„Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt időszakban a vállalat számos jó hírrel tudott szolgálni. Ezek sorát gyarapítja most az ismét kiválóan teljesítő Formula-1 televíziós közvetítés. 2013-ban elnyertük a közmédia bizalmát és további fejlesztéseket hajtottunk végre, így idén is akadály nélkül vettük ezt a hatalmas felelősséggel járó szakmai kihívást” – mondta Mártha Imre operatív főigazgató.

„Míg a pályán szinte egymást követték a drámai pillanatok, és az özönvízszerű eső komoly akadályt állított a versenyzők elé, addig a verseny az Invitel szempontjából eseménytelenül zajlott. A háttérben a társaság technikai csapata folyamatosan azon dolgozott, hogy az info- és telekommunikációs hálózat most is tökéletesen működjön” – tette hozzá.

A Hungaroring Sport Zrt. partnereként az Invitel 2001 óta biztosítja a Magyar Nagydíj infokommunikációs hátterét. Míg kezdetben még 50 Mbit/s sávszélesség is képes volt kiszolgálni a versenypályát, addig mára ez a sebesség a kétszázszorosára, azaz 10 Gbit/s-ra emelkedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik