Üzleti tippek

A Forma-1 az Invitel hálózatán száguldozott

Idén először az MTVA műholdas kapcsolat helyett az Invitel optikai hálózatán keresztül közvetítette a magyar futamot.

A szolgáltató a Hungaroring és a Kunigunda utcai székház összeköttetését egy redundáns sötétszálas kapcsolat kiépítésével biztosította. Az MTVA eddig még sohasem alkalmazott ilyen megoldást a hazai GP közvetítésére.

„Nagyon örülök annak, hogy a Formula-1 közvetítés és a futamot megelőző tudósítások is az Invitel segítségével jutottak el a magyar televíziónézőkhöz. Rendkívül komoly feladat elé néztünk azzal, hogy az MTVA minket választott partneréül. Nagy siker és egyben büszkeség is, hogy akadály nélkül vettük ezt a hatalmas felelősséggel járó szakmai kihívást” – mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója a Hungaroringen tartott sajtótájékoztatón.


Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója

„A Formula-1 televíziós közvetítésének feladata technológia szempontjából kétféleképpen végződhet: maximális sikerrel vagy teljes kudarccal. Nincs köztes állapot. Az Invitel a televíziós közvetítés hátterének tökéletes biztosításával bizonyította, képes tartani a lépést a száguldó cirkusz és az MTVA elvárásaival is” – összegezte Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgató-helyettese.

Nemcsak az üzleti életben, hanem a Forma-1-en is tör előre a bérelhető informatika

A verseny hétvégéjén több mint harminc szakemberből álló csapat dolgozott a helyszínen, az „Invitel-istállóban”. Közel 350 különböző innovatív technológián alapuló szolgáltatást biztosított a szolgáltató, köztük olyan világhírű üzleti partnereknek is, mint az AT&T, a TATA vagy a PCCW.

Mindez azt is jelenti, hogy az idei futamon minden eddiginél több szolgáltatást vettek igénybe az ideérkező csapatok, szakemberek, sportvezetők, újságírók és üzleti partnerek. A verseny 4 napja alatt semmilyen technikai probléma nem merült fel.

Technológiai időutazás a versenypályán

Az Invitel – még a jogelőd vállalat színeiben – már az első futamon, 1986-ban is jelen volt a Hungaroringen. „Az első versenyen telexeket és képtávíró berendezéseket nyújtottunk a partnereknek. Ma már az MTVA-közvetítés hátteréül szolgáló digitális kapcsolatot és a pálya teljes adatkommunikációs hálózatát is mi biztosítjuk” – utalt a technológiai különbségekre Mártha Imre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik