Élet-Stílus

Már októberben ünnepelni kezdte a karácsonyt egy nő

A szokásosnál jóval korábban, már október elején nekilátott a karácsonyi készülődésnek az 56 éves Michelle Fadel az Észak-Karolinai Concordban. Férjével, Daniellel elővették, és felszerelték a házukra a fényfüzéreket, az ajtóra koszorút, az ablakokra díszeket aggattak, az udvaron felállították a betlehemi jászolt.

Aztán mintha ragadós lenne az ünnepi hangulat, a szomszédok is elkezdték karácsonyira dekorálni a házaikat. Nem sokat gondolkodtak, miután megtudták, hogy Michelle miért siet ennyire az ünnepléssel.

A nőnél 2010-ben diagnosztizáltak rákot, a betegség azóta szétterjedt az egész testében: mostanra a tüdejét, az agyát, és a csontjait is megtámadta. A hónap elején az orvosok leállították a kemoterápiát, és hospice ellátást javasoltak a nőnek. Ő azonban úgy döntött, inkább otthon marad, és még egyszer, utoljára megéli kedvenc ünnepét.

„Hacsak az Úr meg nem gondolja magát, karácsonykor már jó eséllyel nem leszek itt. Pedig annyira szeretem az ünnepet, amikor összejönnek az emberek, mindenki vidám, ragyognak a fények, és minden olyan szépen rendezett. Imádom a gyerekeimmel, az unokáimmal, és a férjemmel tölteni az időt, nagyokat nevetni, jókat enni, játszani. Imádok sütizni, és mindig örülök, ha a szomszédok csak úgy beesnek, egy kicsit mókázni” – nyilatkozta Michelle az ABC híradójának.

Miután Fadelék házán feltűntek a karácsonyi díszek, a szomszédok sugdolózni kezdtek, nem értették, mi történik. Aztán amikor megtudták, mi áll a háttérben, sokan úgy döntöttek, hogy beszállnak a játékba. „Furának tűnhetnek a karácsonyi díszek, így halloween közeledtével, de azt reméltük, hátha ezzel kicsit boldogabbá tesszük Michellet, és tudtára adjuk, hogy vele érzünk” – mondta Tim Hawkins, a legközelebbi szomszéd.

Jelenleg tizenkét ház áll teljes karácsonyi díszben a környéken. Michelle férje, Daniel javában gyűjti az ajándékokat, és hamarosan egy karácsonyfát is szerez majd, amit a házaspár együtt díszít majd fel a három gyerekkel, és a hat unokával.

„Fájdalmas nekik azzal szembesülni, hogy haldoklom. De én a szép pillanatokat választom. Élvezni szeretném az utolsó napjaimat. Rengeteg okom van arra, hogy boldog legyek, tudom hová tartok. Tudom, hogy a mennybe megyek, s ha már itt nem sikerült, ott majd meggyógyulok. Boldoggá tesz, ha erre gondolok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik