Élet-Stílus

Sírva mesélt karrierjéről a szépséges modell

Zuzanna Buchwald lengyel modell olyan divatházaknak dolgozott, mint a Gucci, a Prada és Versace, ám amikor amerikai karrierje elkezdődött, az iparágat korlátozó előírások majdnem tönkretették az életét.

A The Daily Dotnak adott érzelmes interjújában Buchwald elmesélte, hogy a modellipar nyomása miatt lett anorexiás és bulimiás, de úgy érezte, kénytelen csendben maradni, ha boldogulni akar a szakmában.

Mivel a modelleket extrém kicsi méretekbe öltöztetik, az ügynökeik megszállottan ellenőrzik a súlyukat, és gondoskodnak arról, hogy soványak is maradjanak.

A lengyel lány különösen karrierje elején szenvedett sokat, ugyanis korábban atletizált, és kidolgozott izomzat nem számít előnynek, sőt kifejezetten probléma a modellszakmában. Ezért fogynia kellett.

Az ügynökségtől azt a tanácsot kapta, hogy ne egyen és ne sportoljon. Ettől nagyon legyengült, három évig nem menstruált, megromlottak a fogai, a bőre száraz lett és fakó, a haja pedig hullani kezdett. 

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram

Zuzanna az interjúban elmondta, hogy az ügynöksége felől érkező nyomás örökre megváltoztatta a kapcsolatát az evéssel. Ráadásul nem is volt ráhatása a munkáira, mert manapság a modelleket csak két lábon járó vállfának használják, a személyiség senkit sem érdekel.

A lány most 28 éves, és szerencsére rendbe jött, ezért úgy döntött, nem hallgat tovább és felhívja a divatipar figyelmét arra, hogy mennyire károsak az irreális elvárások.  A videóban arra kéri a divatvilág szereplőit, hogy a kórosan sovány modellek helyett szép és egészséges lányok vonuljanak a kifutókon.

(via The Daily Dot)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik