Élet-Stílus

Újabb kínai őrület: elférsz egy papírlap mögött?

Időről időre bebizonyosodik, hogy a kínaiaknak nem kell a szomszédba menni egy kis hülyeségért. Minden évben megörvendeztetik a világot legalább egy meghökkentő divathullámmal. Itt volt például tavaly

a hajnövényke őrület, mely úgy néz ki, mintha az illető hajában kicsírázott volna egy mag.

A zöldség, virág vagy egyéb műanyag növényi hajtások hajba csíptetett változata elképesztő gyorsasággal terjedt főleg a tizen- és huszonévesek körében.

Fotó: Slate
Fotó: Slate

Két éve nyáron pedig “facekini” lázban égett Kína strandjainak népe.

Férfiak és nők egyaránt teljes testes fürdőruhában flangáltak, így védve magukat a leégéstől, a bogaraktól és a medúzáktól. De többet nem is szeretnénk erről beszélni, inkább megmutatjuk ezeket a színes borzalmakat.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

És íme, 2016-ban itt az újabb divatőrület, a papírral pózolás!

Lényege, hogy a fiatal lányok (és fiúk) egy A4-es lap segítségével tesztelik, hogy elég vékony-e a derekuk. A szabály nagyon egyszerű: az számít fittnek, akinek a törzse elfér a papírlap mögött.

Fotó: Shanghaiist
Fotó: Shanghaiist

A futótűzként terjedő “kihívás” leginkább a Twitterhez hasonló kínai oldalon, a Weibón pörög, ahol már több százan posztoltak hasonló képet.

Mindez meglehetősen ijesztő, és nagyon reméljük, hogy a magyar kamaszok inkább esznek valamit, ahelyett, hogy kiszednék az irodai nyomtatóból az összes papírt.

(via Shanghaiist)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik