Élet-Stílus

Lothar helyett magyar edző Fehérváron

admin
admin

2009. 07. 01. 12:51

Mezey György lett a Fehérvár FC labdarúgócsapatának vezetőedzője. A volt magyar szövetségi kapitánnyal azután állapodott meg a klub ügyvezetése, hogy Lothar Matthäus nem vállalta a feladatot.

A klub honlapjának szerdai híre szerint a tulajdonos szándékával összhangban az ügyvezetés július 1-jei hatállyal, egy évre kérte fel a volt szövetségi kapitányt az együttes dirigálására.

Mezeyt tavaly januárban nevezték ki a Fehérvár sportigazgatójának, emellett továbbra is a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetője maradt. A sportigazgató idén júniusban sajtótájékoztatón jelentette be Berzi Sándor ügyvezetővel, hogy külföldi vezetőedzőt keresnek a csapat élére.

(fotó: videotonfc.hu)

(fotó: Videotonfc.hu)

A 67 éves Mezey mostani kinevezésére azután került sor, hogy a székesfehérvári csapatnak nem sikerült megállapodnia a német Lothar Matthäusszal. A játékosként 150-szeres német válogatott június 19-én járt Székesfehérváron, ahol szóban megállapodott a klubbal, ám ezután visszarepült hazájába, ahol ügyvédeivel tanulmányozta a szerződéstervezetet. Múlt szombaton a Fehérvár közleményében úgy fogalmazott: “A felek különböző okokból nem jutottak megállapodásra. (…) A felek a megállapodás meghiúsulásának részleteit üzleti titokként kezelik, így arról nem nyilatkoznak.”

“Sajnos, a bajnoki rajt közelsége, a felkészülés kezdete nem tette már lehetővé, hogy hasonló, minden szempontból megfelelő, külföldi edzőt találjon az FC Fehérvár – olvasható a klub honlapján. – Mindez azonban nem téríti le a klubot a megkezdett útról, nem teszi szükségessé a korábban nyilvánosságra hozott célok módosítását. Célszerű megoldásnak tűnt, hogy a menedzsment olyan szakembert kérjen fel a folytatásra, aki a nemzetközi labdarúgás világában megfellebbezhetetlen tekintélynek örvend – és akinek a neve elválaszthatatlanul összeforrt a Vidi legutóbbi másfél évének pozitív történéseivel: dr. Mezey Györgyöt.”

Mezey, akinek vezetésével a magyar válogatott mostanáig utoljára szerepelt világbajnokságon (1986, Mexikó), vezetőedzőként legutóbb Újpesten dolgozott, ahonnan 2004 februárjában távozott. Korábban bajnokságot nyert a Bp. Honvéddal.

Az NB I-ben hatodik helyen végzett, Ligakupa-győztes Fehérvárt az elmúlt idényben Varga István irányította, akivel nem hosszabbítottak szerződést.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.