Belföld

Több személyi döntés is várható a háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen

Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén – például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz. A miniszterelnök és a kormány tagjai is előadást tartanak majd, és napirenden lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták ügye és a népesedéspolitika.

A velencei frakcióülésről a képviselőcsoport éléről leköszönő Kósa Lajos – a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszteri poszt várományosa – adott számot keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tudatta: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke előzetesen azt közölte, hogy Gulyás Gergelyt jelöli frakcióvezetőnek, őt pedig várhatóan Hende Csaba követi majd a parlament törvényalkotási bizottságának élén.

Kósa Lajos elmondta: a szerda este kezdődő plenáris megbeszélésen szó lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták kérdéséről. Csütörtökön az összes minisztert, illetve helyettesét meghallgatják a kormánypárti képviselők, pénteken pedig népesedéspolitikai-családvédelmi előadások lesznek.

Leváltják Kósa Lajost a Fidesz-frakció éléről
Gulyás Gergely váltja a képviselőcsoport élén. Kósa a Modern Városok Programot felügyeli majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik