Belföld

Orbán nem csak Kósát cseréli le

orbán viktor kósa lajos (orbán viktor, kósa lajos)
orbán viktor kósa lajos (orbán viktor, kósa lajos)
Komoly személyi változások a Fideszben.

Mint korábban megírtuk Kósa Lajos miniszterré lép elő, Gulyás Gergely lesz a frakcióvezető. Őt a törvényalkotási bizottság élén Hende Csaba követheti – írja a Magyar Idők. A lapnak Kósa Lajos azt mondta, azt javasolja, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke Németh Szilárd legyen.

Leváltják Kósa Lajost a Fidesz-frakció éléről
Gulyás Gergely váltja a képviselőcsoport élén. Kósa a Modern Városok Programot felügyeli majd.

Több választókerület élén is változás lesz

Mengyi Roland helyett Koncz Ferenc szerencsi polgármester lett a Fidesz elnöke Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere pedig Sebestyén Lászlót váltotta Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének élén. Új fideszes elnöke van Baranya megye 4. országgyűlési egyéni választókerületének is, Tiffán Zsoltot Nagy Csaba követte, Vantara Gyulát pedig a békéscsabai körzet élén Hanó Miklós, a békési megyeszékhely alpolgármestere váltotta.

Gulyás egyéniben is indul

Budapesten a 6-os választókerületben Kocsis Máté polgármester indulhat jövőre képviselőjelöltként Vas Imre helyett, a 8-as választókerületben Papcsák Ferenc  zuglói választókerületi elnök helyett Jelen Tamás – a XI. kerület korábbi alpolgármestere – lesz a kormánypárt jelöltje. Gulyás Gergely először indul egyéni jelöltként a 3-as választókerületben, a XII. kerületben, Fónagy Jánost váltja a poszton. A választókerület elnöke Pokorni Zoltán marad. Angyalföldön a Fidesz–KDNP Harrach Tamás önkormányzati képviselőt indítja 2018 tavaszán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik