Belföld

Lángba borult egy VII. kerületi lakás, már négyen kórházban – videóval

Tűz ütött ki egy VII. kerületi házban Budapesten, a Péterfy Sándor utcában szerda délelőtt. A  lángok egy körülbelül száz négyzetméteres lakásban csaptak fel és az épület tetőszerkezetére is átterjedtek – mondta a 24.hu-nak Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

A tűzoltók jelentős erőkkel vonultak a helyszínre és hat – köztük két emelőkosárra szerelt – vízsugárral próbálták megfékezni a lángokat.

A mentők két embert vittek el a helyszínről füstmérgezés gyanújával. Azóta kiderült, további két személy került még kórházba.

Fotó: Zalavári Noémi

A katasztrófavédelem dél körül további részleteket közölt. Eszerint a lángokat sikerült körülhatárolni, összesen negyvennégy fővárosi hivatásos tűzoltó tizenöt tűzoltó járművel vonult a tűzesethez. A tetőszerkezet csaknem négyszáz négyzetméteren égett, és be is szakadt. Az egységek több oldalról támadva, már három emelőkosárra szerelt vízsugárral és további négy vízsugárral határolták körül a lángokat. Az épületet húsz ember hagyta el, kikísérésükben a tűzoltók is részt vettek.

Nem sokkal 1 óra előtt már arról tájékoztattak, hogy sikerült megfékezni a  tüzet. Egy később kiadott közlemény szerint nyolc lakás vált használhatatlanná. Az önkormányzat az érintett lakóknak felajánlotta, hogy ideiglenes elszállásolja őket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Csengery utcai diákotthonában. Ezzel a lehetőséggel ketten éltek, további 14 ember saját maga oldotta meg elhelyezését.

Olvasói sztorik