Belföld

Hegyvidéki összefogás: a DK az összes egyéni választókörzetben ráindít a kutyapártos jelöltekre

És sikerült. Az Élő Norbert-féle hegyvidéki DK bejelentette a jelöltjeit az összes olyan egyéni választókörzetben, ahol kutyapártos jelölt indul

írta Kovács Gergely, hegyvidéki polgármesterjelölt a Facebookján. A Kétfarkú Kutya Párt társelnöke áprilisban nyerte meg az ellenzéki előválasztást a XII. kerületben, a DK által is támogatott momentumos Farkas Csabát is megelőzve, de mindössze néhány hétig lehetett ő az egyedüli kihívója a fideszes Fonti Krisztinának.

A kerületi DK-s elnök, Élő Norbert, aki 2019-ben a parlamenti ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjeként nagyot bukott Pokorni Zoltánnal szemben, a napokban bejelentette az indulását. Az MKKP szerint a DK azzal zsarolta a pártot, hogy ha nem léptetik vissza a DK-s polgármesterjelöltekkel szemben álló jelöltjeiket Erzsébetvárosban, Újpesten és Óbudán, akkor elindulnak minden hegyvidéki körzetben. Kovács legutóbbi posztja szerint így is tettek, ráadásul a Kutya Párt társelnöke szerint

külön figyeltek rá, hogy egyértelművé tegyék, az akció az ellen a csapat ellen irányul, aki megnyerte az előválasztást, hiszen a Momentumnak jutó két körzetben nem állítanak jelöltet.

Kovács abban állapodott meg a Momentummal, hogy előválasztási győzelme esetén a 12 egyéni választókerületből 8-ban az MKKP állíthat jelöltet, a DK-nak és a Momentumnak csak 2–2 jut, így azok kompenzációs listát sem tudnak majd állítani a XII. kerületben. Élő azt mondja,  hogy erről a megállapodásról nem tudtak (holott ezeket a feltételeket a sajtó még az előválasztás megrendezése előtt megírta).

Kovács ezzel együtt reméli, hogy „talán sikerül így is legyőzni Pokorni Zoltánékat, a DK-s help ellenére is”.

A DK azt állítja, hogy a Kutya Párt az I., a III. és a VII. kerületben veszélyezteti a már pozíciót szerző ellenzéki polgármesterek újrázását, amivel a Fidesz érdekeit szolgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik