Kultúra

Molnár Piroska: Apámat elvitték az oroszok, aztán elfelejtették visszahozni

RTL Sajtóklub
RTL Sajtóklub
A 78 éves színésznő nem is ismerte az édesapját.

Többek közt gyerekkoráról, édesapja hiányáról és az Avatarról is beszélt Molnár Piroska a Nyílt lapokban. Az Örkény Színház és a WMN közös műsorában az intézmény színészei, Takács Nóra Diána  Jéger Zsombor és Polgár Csaba beszélgettek a Jászai-díjas művésznővel – szúrta ki a Story.

Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy szülei inkább dicsérték vagy kritizálták-e.

Apámat elvitték az oroszok, nem is ismertem. Elvitték málenkij robotra, aztán elfelejtették visszahozni, úgyhogy édesanyám nevelt. Ő dicsérni nem igazán dicsért, hisz rettenetesen lusta voltam mindenben, amit házimunkának lehet nevezni. Hároméves koromtól mondtam, hogy én színésznő leszek, és hagyjanak ezekkel engem békén, nekem ezeket majd megcsinálja valaki. Anyám mindig mondta, amikor főzött, hogy legalább »nézd, mit csinálok«, én pedig erre: »anyuka, nem, én majd vendéglőbe fogok járni!«

Mikor férjhez ment Eötvös Péter zeneszerzőhöz, akkor az anyósa mondott nagyon hasonlót, akit azzal szerelt le, hogy minek tanulna meg, hisz a férje tud főzni.

Hozzátette azt is, édesanyja inkább dicsérte, ám a főiskolai jelentkezésnél arra biztatta, biztos, ami biztos adja be a színművészetin kívül máshova is a jelentkezést, mert nem tudja megítélni lánya tehetségét. Így jelentkezett francia-magyar szakra Szegedre, ám mivel az első körben felvették a színészképzőbe, a felvételire már el se ment.

A színésznő arról is mesélt, hogy szinte minden szabad estéjén színházba megy, és nem látta az Avatar 2-őt, pedig az első részét Pogány Judittal nézte meg moziban 3D-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik