Belföld

Szentkirályi Alexandra: Fejétől bűzlik a hal

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Gyurcsány a hadakozás oka. Az Orbán-kormány volt szóvivője szerint a kormánnyal nem lehet hadakozni.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje a Bayer show vendégeként, majd a Magyar Nemzetnek adott interjújában is arról beszélt, milyen fontos lenne Budapestnek, hogy megszabaduljon Gyurcsány Ferenc embereitől, akikkel Karácsony Gergely feltöltötte a Városházát. Szentkirályi Alexandra szerint a főpolgármester idei kampánya azért hasonlít kísértetiesen a 2019-esre, mert elővette be nem tartott választási ígéreteit, bár nem tudja, nem azzal jártak-e volna jobban a budapestiek, ha a programjából semmi nem valósul meg.

Azt mondta: ő tudná hatékonyan működtetni a fővárost, Karácsony Gergely munka helyett csak panaszkodott, noha napestig lehetne sorolni, mennyi a feladat,

amelyeket a kormánnyal közösen kell megoldani.

Szerinte nem a pénzelvonás a főváros és a kormány közötti háborúskodás oka, hanem maga  Gyurcsány Ferenc. Az ő utasításait hajtja végre Karácsony Gergely szolgai módon.

Ha valaki ma bemegy a Városházára és körülnéz, akkor úgy érzi, egy másik idősíkra lépett, ahol létrejött a harmadik Gyurcsány-kormány.

A volt kormányszóvivő szerint most Gyurcsány Ferencnek van főpolgármestere nem a budapestieknek, a gondok többsége onnan ered, hogy Karácsony főleg a DK-elnök érdekeit szolgálja.

Ő főpolgármesterként a munkát azzal kezdené, hogy kitakarítaná

a Gyurcsány-féle panoptikumot a Városházáról. Ezek után pedig lenne pénze az ország leggazdagabb önkormányzatának arra, hogy érdemi fejlesztéseket hajtson végre városszerte.

Frissítünk!

Karácsony = Gyurcsány

A jelek szerint a Fidesznek most ez lesz a fő üzenete. A párt a jelöltje által mondottakra ráerősít egy képpel is, amelyből kiderül, a főpolgármesteri álarc a DK-elnököt rejti.

Szentkirályi Alexandra számára egyébként felfoghatatlan, mire megy el a főváros összes pénze, miközben fejlesztések, beruházások nem történtek. Szerinte a budapestiek érdeke a kormány és a főváros együttműködése, a várost nem lehet fejleszteni, ha valaki folyamatosan Orbán Viktorral harcol,

miközben az említésre érdemes fejlesztéseket nem a fővárosi önkormányzat végzi Budapesten, hanem a magyar állam.

– mondta.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik