Szórakozás

Összeragasztottak két kaparós sorsjegyet, 100 ezer dolláros nyeremény helyett óvadékot kellett fizetniük

Az egyik elkövető azt állította, nem állt szándékukban átverni a lottózót.

Nem nyert kaparós sorsjeggyel? Semmi gond! Írja át a számokat alkoholos filccel, de annál is jobb, ha úgy tesz, mint az a floridai házaspár, akiknek a People írta meg a szinte már gyermeki naivitásról árulkodó kísérletét: ragasszon össze két különböző szelvényt, és sétáljon be vele a lottózóba, hátha odaadják a 100 ezer dolláros (körülbelül 37 millió forint) nyereményt. Természetesen semmiképp se tegyen így, még viccből sem, ellenben Kira Enders és Dakota Jones azért megpróbálták. Talán mondanunk sem kell, hogy nem jártak különösebb sikerrel, mi több 20 ezer, illetve 17,5 ezer dolláros óvadék befizetése után távozhattak az Escambia megyei börtönből.

A harmincas éveiben járó házaspár két 50 dolláros kaparós sorsjegy összeragasztásától remélte az anyagi megváltást, majd elvitték egy lottózóba, ahol olyan hivatalos nyomtatványokat írtak alá, amelyekben azt is tudtukra hozták, hogy jogi következménnyel járhat, ha megpróbálják manipulálni a szelvényeket. A lottótársaság dolgozói „nem nyert”-nek minősítették a sorsjegyeket, és mikor Kira Enders újra felvette velük a kapcsolatot, hogy a szelvény státuszáról érdeklődjön, arra kérték őket, fáradjanak be a lottózó irodájába – ahol ünnepi nyereményátadás helyett őrizetbe vették a floridai párt. Dakota Jones a kihallgatása alatt állította, ők becsületes emberek, akik nem foglalkoznak csalással, és nem tudták, hogy bűncselekményt követnek el, valamint senkit sem állt szándékukban átverni.

A lottótársaság alkalmazottai és a hatóság számára is egyértelmű volt, hogy két különböző szelvényt vittek be, hiszen az annak két oldalán látható sorozatszám nem egyezett meg.

Különösen, amikor úgy teszel, mintha nyertél volna egymillió dollárt, akkor megnézik ezt a szelvényt

– nyilatkozta az ügyben eljáró Chip Simmons seriff.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik