Belföld

Nálunk lehetne az igazi lóhúsbotrány

sült kolbász (kolbász, )
sült kolbász (kolbász, )

Hamis papírokkal kivitt magyar lovakról, korrupt állatorvosokról és elképesztő kolbászadalékokról beszélt az ATV-nek egy állatkereskedő.

Kapcsolódó cikkek

Az igazi lóhúsbotrányt nem külföldön, hanem itthon kell keresni, állította egy 17 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Zala megyei lókereskedő az ATV Szabad Szemmel című műsorában.

Vágásra tenyésztett lovakat vitt olaszországi vágóhidakra, és a rendszer arra kényszerítette, hogy hamis papírokkal dolgozzon, mivel túl lassan adják ki a lóútleveleket – mondta el a férfi.

Lovanként ötezer forintért nézte el neki az illetékes állatorvos, hogy nem voltak megfelelőek a papírok – tette hozzá. 2005 és 2012 között állítása szerint több mint kilencmillió forint kenőpénzt fizetett ki. Tavaly év végén viszont elege lett, és feljelentette az orvost. A legnagyobb felvevőpiacnak számító Olaszország pedig a sorozatos hamisítások miatt kitiltotta vágóhídjairól a magyar lovakat.

A kereskedő azt állította, hogy a marha- és disznóhiánnyal küzdő magyar vágóhidak szívesen fogadják a kétes eredetű, sokszor román lovakat is. Kolbásztölteléknek, feketén, és az sem jelent problémát, ha nem élő állatot visznek. Emellett a Nyugat-Európából érkező állati szemetet sem vetik meg. A férfi szerint azért fűszerezik annyira a magyar kolbászok és szalámik egy részét, hogy ne lehessen érezni rajtuk, hogy mi minden van bennük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik