Tech

Úgy tűnik, az Anonymous nyilvánosságra hozta az orosz központi banktól lopott fájlokat

skaman306 / Getty Images
skaman306 / Getty Images

28 gigabájtnyi adat került nyilvánosságra az orosz központi bankról – írja a Hackread. Ezt a @Thblckrbbtworld Twitter-profil, az Anonymous egyik alcsoportja jelentette be tegnap.

 

Az Anonymous pár nappal korábban jelentette be, hogy sikeresen feltörte az oroszok legnagyobb bankját. A hackelés az OpRussia művelet része, amellyel az ukránokat akarják támogatni az orosz-ukrán háborúban.

Kapcsolódó
Az Anonymous állítólag meghackelte az oroszok központi bankját
A csapat Twitteren azzal fenyegetőzött, hogy a következő 48 órán belül nyilvánosságra hozza a fájlokat.

A Twitteren a @YourAnonNews, az Anonymous mozgalom egyik legnagyobb közösségimédia-képviselője is megerősítette a feltörést, és kijelentette, hogy „az orosz központi bank feltörését megerősítették, és hamarosan közzéteszik a DDoSecrets-en keresztül”.

A fájlokat bárki letöltheti. 

A Hackread megpróbálta átnézni a dokumentumokat, de az elképesztő mennyiség miatt szinte lehetetlen mindent átfésülni. A nyilvánosságra hozott fájlok évekre visszamenő pénzügyi nyilvántartásokat tartalmaztak, egészen 1999-ig visszamenőleg. Ezen felül különböző számlák, belső kommunikációs dokumentumok, feljegyzések, bankszámlakivonatok, különböző bankok részvényeseinek neve, banki engedélyek, láthatóan kiemelt ügyfelek/ügyfelek nevei, címei is megtalálhatók a fájlok között.

A központi bank az Orosz Föderáció monetáris politikájáért és a fizetési rendszer működésének biztosításáért felelős. Feladata a nemzeti valuta, a rubel stabilitásának védelme is. Ezért a hálózatai ellen irányuló bármilyen támadás pusztító lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik