Tech

Rengeteg 5G-s mobillal készül jövőre a Xiaomi

A Xiaomi több mint tízféle 5G-képes okostelefon piacra dobását tervezi 2020-ban, közölte Lej Jun, a kínai cég vezetője a World Internet konferencián. Erre szükség is van, hiszen a kínai piacon egyre intenzívebb a verseny 5G-téren a másik nagy szereplő, a Huawei miatt. A Xiaomi legelső 5G-s mobilja, a Xiaomi Mi 9 Pro múlt hónapban került a boltok polcaira.

Lej elmondása szerint a mobil iránti érdeklődés és az eddigi eladások túlszárnyalták eddigi várakozásaikat, olyannyira, hogy még a szállítmányok terén is nem várt hiánnyal küzdenek. A modell sikerének is köszönhető, hogy a növekvő igényre felkészülve jövőre több mint tíz készüléket vezetnének be minden árkategóriában, a megengedhető büdzsémobiloktól kezdve a prémium modellekig.

Már itthon is használható az 5G
Az országban elsőként a Vodafone indította el az új generációs hálózat kereskedelmi üzemét.

A cégvezér hozzátette, hogy a gyártók már aggódnak is amiatt, hogy a következő évi, még csak 4G-re képes telefonok nem fognak olyan jól fogyni, mert már mindenki a következő generációs mobilnetre készül új készülék vásárlásakor, és reménykedik abban, hogy a szolgáltatók is képesek lesznek követni a fejlődés tempóját 5G-s bázisállomásaik bővítésével.

A Xiaominak egyre nehezebb a dolga a gyorsan növekvő, egyre több alternatívát kínáló kínai piacon, az idei év második negyedévében 11,8 százalékos piaci részesedést tudhattak magukénak, ami visszaesés az egy évvel azelőtti időszakban mért 13,9 százalékához képest.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik