Tech

Már itthon is kapható a Huawei méregdrága 5G-s telefonja

A gyártó dupla chipkészlettel szerelte fel a Mate 20 X (5G)-t: a készülék a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája mellett megkapta az ötödik generációs hálózati teljesítményért felelős többmódú Balong 5000-et is. Utóbbi többmódú chipkészletként kompatibilis a másodiktól az ötödik generációs hálózati technológiákkal is. A készülék mind az SA (önálló), mind az NSA (összevont) hálózati struktúrákat támogatja, így világszerte minden 5G-hálózaton működőképes, függetlenül azok telepítési állapotától.

Fotó: Huawei

A fotózás persze egy ilyen telefon esetében is fontos, éppen ezért a Huawei az úgynevezett Matrix kamerarendszerrel szerelte fel a Mate 20 X-et. A Leica-val együttműködésben kifejlesztett, egy 40 megapixeles széles látószögű-, egy 20 megapixeles ultraszéles-látószögű-, valamint egy 8 megapixeles telefotó lencsét tartalmazó kamerarendszer fotózási képességeit a mesterséges intelligencia technológiája támogatja. A készülék 7,2 hüvelykes FHD+ FullView OLED kijelzőt kapott, ami a gyártó külön elérhető, 4096-os nyomásérzékenységű okostollával, az M-Pennel is használható.

A Huawei fejlett, grafén-, illetve gőzkamrájú SuperCool hűtési megoldása biztosítja, hogy a mobil stabil hőmérsékleten maradjon, és még a nagy felbontású videók nézése, vagy grafikailag intenzív alkalmazások futtatása közben is egyenletesen osztja el a telefonban termelődő hőt. Az 5G használata miatt megnövekszik az adatforgalom, amely nagyobb teljesítményt kíván az okostelefontól, ezért a gyártó egy 4200 mAh-es akkumulátorral szerelte fel a készüléket.

A Mate 20 X 5G idén októbertől, smaragdzöld színváltozatban érhető el a Telekomnál, illetve a Vodafone kínálatában, méghozzá bruttó 400 890 Ft-os ajánlott fogyasztói áron – ez az összeg persze attól függően is változhat, hogy milyen csomagban és milyen hűségidővel vásároljuk meg a készüléket. Fontos továbbá tudni, hogy ez a mobil még jóval az amerikai szankciók kihirdetése előtt készült, így nem vonatkoznak rá azon korlátozások, amiknek köszönhetően például már nem lehet normális Android operációs rendszer és Google alkalmazáscsomag a Mate 30 telefonokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik