Tech

Itt az első magyar szinkronos sorozat Netflixen

Nem tudni, milyen gyorsan lesz rendszer a magyarítások megjelenéséből, de a dolog reményteli.

A Netflix területi kiterjesztése és Magyarországra érkezése után volt némi érthető eufória, úgymond ez már itt a Nyugat. Aztán persze jött sokaknál a keserű felismerés, hogy ami itthon elérhető a szolgáltatásból, az bizony még nem teljesen adja vissza a világ boldogabbik felén tapasztalható élményt. Egyrészt csak a kinti tartalmak töredékét lehet megnézni a magyar Netflixen, és sokaknak hiányzik a magyar kezelőfelület, szinkron, valamint felirat lehetősége is.

Sokan azért várnak még a Netflix regisztrációval, mert szerintük semmilyen ígéret vagy jel nincs arra nézve, hogy ezeken a dolgokon a közeljövőben változtatni akarna a Netflix, de most itt egy kis reménysugár számukra. A Comment:com blog vette észre először, hogy egyetlen netflixes sorozatban már elérhető a magyar szinkron. Megnéztük, és tényleg.

netflix-szinkron-01

A The Divide című krimi mindössze egyetlen évadot ért meg, ebben ügyvédek igyekeznek megmenteni egy elítéltet, akit szerintük valótlanul vádoltak meg gyilkossággal. A sorozatot két éve az AXN le is adta “Az ítélet ára” címen, most pedig megjelent a Netflixen, és valóban működik a szinkronválasztásnál a magyar nyelv. Sajnos az angol szöveg és magyar felirat kombót viszont nem lehet aktiválni.

Mindenesetre ez jó jel, mert tényleg látható belőle, hogy a Netflix nem ragad le az egy hónappal ezelőtti kínálatnál és funkcionalitásnál. Azt ugyan hivatalosan nem erősítették meg, hogy hasonló fejlesztések érkeznek majd a teljes film- és sorozatkínálatra is, de gyanítható, hogy nem állnak meg egy szimpla évadot megért, mérsékelt sikerű sorozat magyarításánál, inkább egyfajta pilotként működhet a mostani “nyitás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik